Moa Lignell sjunger på Eldsjälsgalan 2013

Moa%20Lignell%20upptr%C3%A4der%20p%C3%A5%20Eldsj%C3%A4lsgalan
Prints av oss.
ellenkaramelllen @instagram

Se Eldsjälsgalan ikväll på TV!

Om en timma (20:00) sänds Eldsjälsgalan i TV4 där bland annat Moa Lignell medverkar på scen!

Moa Lignell blir stylad inför galan

Moa blir stylad inför Eldsjälsgalan ikväll, bild funnen på Facebook.
Missa inte galan ikväll där Moa sjunger "You Had It All", 20:00 i TV4.

Moa underhåller på Eldsjälsgalan

Moa Lignell är artisten som fick Idol-juryn att häpna, placerade sig som en av förra årets mest spelade på radion och senast supportade Anna Ternheim. På torsdagskvällen spelar hon på Eldsjälsgalan.

Eldsjälsgalan har till syfte att uppmärksamma och hylla de människor som lägger ner sin själ i föreningar runt om i landet. Moa Lignell spelade tennis som barn, men har utöver det ingen personlig relation till föreningslivet. På torsdagen framför hon, tillsammans med en cellist och violinist, You had it all på galan.

- Det kommer att bli annorlunda. Låten får en vändning, det är ett driv i den. Det är första gången den framförs i den här formen, med andra instrument och i uptempo-form, säger hon.

Som 16-åring, och med en gitarr som enda sällskap, gick hon in på audition i talangjakten Idol. Med den egenskrivna When I Held Ya fick Moa Lignell juryn att skandera "guldbiljett, guldbiljett!" och hon tog sig sedan genom fredagsfinal efter fredagsfinal, tills hon slutade på en tredjeplats.

- Jag är väldigt tacksam för den tiden, säger hon. Då var jag en av många som testade mina vingar, nu känner jag mig som en fullständig artist som har hittat min grej. Jag kommer alltid ha Idoltiden i bagaget som en bra skola.

Hon upplever att hon alltid var säker i sig själv, och från början visste vart hon ville.

- Jag tror att tävlingar som Idol kan vara farliga för vissa, men inte för mig. Jag var målinriktad från första början. Men för någon som är osäker är det nog lätt att ge efter när någon stylist eller jurymedlem säger: gör så här i stället. Till slut är man vad de vill ha.

Moa Lignell minns förra året som hårt arbete. Att producera material till skivan Different Path var stressigt.

- Det var rätt jobbigt att skriva låtar, jag kände en press att få fram tolv låtar som skulle funka, och som jag kommer att stå för livet ut. Nu när jag skriver har jag längre tid på mig.

Titeln på albumet kommer från textraden "but now my heart is on a different path", ett stycke som syftar på de olika vändningar livet kan få.

Under hösten följde Moa Lignell med Anna Ternheim som support på hennes novemberturné. Den större publiken och bandets vana att rigga upp scenen har sporrat Moa Lignell att bygga upp sin egen publik.

- Det var jätteroligt och kul att se deras sätt, säger hon. Allt är lite större. Varken jag eller Anna Ternheim har några attribut. Det är väldigt naket med gitarr och sång, man döljer ingenting med effekter.

I vår tar Moa Lignell studenten i Alingsås. Därefter följer en halvlugn sommar med småspelningar på festivaler, och en kreativ tid då hon ska fokusera på att skriva.

TV4 direktsänder Eldsjälsgalan från klockan 20.00.

 

FAKTA/MOA LIGNELL

Ålder: 18.

Bor: Alingsås.

Karriär: Slog igenom i Idol 2011, där hon hamnade på tredjeplats. Blev älskad av juryn och publiken med låten och första singeln When I Held Ya. Släppte i fjol albumet Different Path, turnerade under hösten och var nyligen förband åt Anna Ternheim.

Aktuell: Med uppträdande på Eldsjälsgalan.

Musikaliska förebilder: James Blunt och James Morrison.

Lyssnar helst på: Leonard Cohen, Bob Dylan, Simon and Garfunkel.

Gör om tio år: Har några skivor i bagaget, skriver, skriver, skriver, och göra långa turnéer. Har spelat i både Europa och USA.

Se Moa Lignell sjunga When I held ya: http://www.youtube.com/watch?v=kzUq9bdXLiY

Källa: Gp.se

"Kamerarep i Lisebergshallen. Missa inte Eldsjälsgalan i morgonkväll 20:00 i TV4"


"Hemmen e så ledsen... @iawik"


Dagens bild #63


Struten intervjuar Moa Lignell

  
Evelina på tidningen Struten intervjuade Moa Lignell som finns i det aktuella numret (tidningen går ej att köpa), tack för tipset Evelina! Tryck på de animerade bilderna ovan för att läsa sidorna!

"Mary-Mo intog Cafe Opera med stil @maryjetmusic"


Moa Lignell med Mariette Hansson

Moa Lignell tillsammasn med Maryjet och Fondellen på Grammis efterfest!
Så roligt att se dem tillsammans, Mariette & Moa har varit/är mina två favoriter från alla idol-säsonger.
Är ni inte superhaj på vem Mariette är så kan ni kika in hennes audition här.
 

Morgonhäng med Moa Lignell

Foto från Regina Lund's blogg!

"Jag och Johan aka Shellback stod och bytte några ord igår också. Skön kille!"


"#oskarlinnros och jag chillar lite på Grammis"


"John-boobie"


"Middag på Cirkus! #johnossi #annaternheim"


"Grammis, nu kör vi!"


"@pmellkvist #waynescoffee"


"Standard på Clarran"


"Trevlig kväll med dessa musiker-jaevlarna"


Moa Lignell till Rix Fm Festival

https://twitter.com/MoaFans/status/303956649880739841
I mars brukar schemat för Rix FM festival komma ut, vi vet ej om några artister ännu. Moa kanske är klar, eller så är hon inte det, i vilket fall : Har ni twitter få ni gärna retweeta/citera tweetet ovan! Eller så kan ni önska henne här.

Trailer för Eldsjälsgalan

Här ovan ser ni en trailer för Eldsjälsgalan som inträffar den 28:e, närmare besämt inte denna Torsdag men nästa.
Moa Lignell är en av artisterna på scenen, så glöm inte att kolla på TV4 den 28:e! Vi kommer påminna er samma kväll med, så att ni inte glömmer.

"@tedpalsson @stjernbergrobin @amandafondelll"


"Mandisen bjuder på middag"


"Framme på Clarran. Ska snart iväg och träffa @amandafondelll"


Dagens Bild #62


Dagens bild #61


Dagens Video #2

Minns ni denna video vi laddade upp på youtube från GP förr?:) Mysig jule-video från ett hemma hos repotage
hos Moa Lignell! (Ja, det är vår youtube account,
moabloggen hette förr moa lignell fan page på Devote, innan vi bytte till daily på blogg.se:))

Dagens Bild #60


Dagens Bild #59

Förövrigt så är det min födelsedag idag, så happy birthday to me! :)


Moa Lignell sjunger på eldsjälsgalan

För sjätte året i rad sänder TV4 Eldsjälsgalan med miljonbingo.
Programledare är Peter Jihde, Kristin Kaspersen och Jan Bylund som tillsammans med några av Sveriges populäraste artister uppmärksammar och belönar eldsjälar i svenskt föreningsliv.
 
TV4 direktsänder Eldsjälsgalan med miljonbingo från Lisebergshallen i Göteborg den 28 februari med målet att uppmärksamma och hylla de människor som varje dag lägger ner sin själ i föreningar runt omkring i landet. Människor som gör så mycket, men som inte alltid får den uppskattning de förtjänar.
 
Bland prisutdelarna finns kända idrottsprofiler som Carolina Klüft och Erik Hamrén. Peter Jihde och Kristin Kaspersen kommer tillsammans med Jan Bylund, som levererar Miljonbingot i vanlig ordning, att leda årets gala. Utöver Årets eldsjäl ska det även delas ut pris i kategorierna Årets unga ledare och Årets förening.
 
Peter Jihde tycker att det är viktigt att uppmärksamma dessa eldsjälar: - Utan dem inga ungdomslag i fotboll. Och inga teaterföreningar för barn. Utan dem ingen ny Anja Pärson. Och ingen Darin. Livet skulle bli så mycket fattigare. För så många, säger Peter Jihde.
 
På scenen uppträder Darin, Broadwayaktuella Peter Jöback, Grammis- och P3 Guld-nominerade Lorentz & Sakarias samt Rockbjörnsvinnaren Moa Lignell. Utöver en miljonvinst finns chans att vinna bilar och resor. Eldsjälsgalan med miljonbingo sänds den 28 februari klockan 20.00 i TV4.

Dagens Video #1

Moa Lignell och Christoffer Hiding - Whiskey Lullaby

En jättefin duett med Moa och Christoffer {Som också var med i idol, om ni inte minns honom kan ni klicka här}, "Whiskey Lullaby". Hoppas ni inte sett videon innan!

Dagens Bild #58

Vi skulle verkligen uppskatta ifall ni började kommentera mer, mycket roligare då! Tipsa gärna också om vad ni vill läsa/se mer av nu när turnén inte är aktiv, dagens video, flashbacks, gamla artiklar, saker ni kanske inte vet, med mera.

Scandipop : You had it all

One of 2012′s brighest new stars in Sweden, Moa Lignell, enters 2013 with a new single and video out.

The Idol graduate with a bit of a difference, has taken ‘You Had It All’ as the latest single from her ‘A Different Path’ album. It’s mid-tempo guitar pop, containing that most common ingredient and satisfying flavour of all of her tunes – the melodic chorus that stays with you after the song has finished playing. Some might accuse Moa of being a one trick pony – so if you haven’t liked any of her previous stuff, then this new single won’t be for you. But if you are a fan, then ‘You Had It All’ is another great addition to her repertoire – one of the best. She knows her craft and she does it well.

MSN Sweden have premiered the video, and you can watch it over at their website.

‘You Had It All’ is taken from Moa’s debut album ‘A Different Path’, which you can pick up from our online store here.

Källa: Scandipop

You Had It All Musikvideo


Se musikvideon HÄR eller klicka på bilden ovan.

Moa Lignell är som en tavla i sin nya video till låten "You had it all". Både bildligt och bokstavligt talat.

 

Den före detta "Idol"-stjärnan, som hade ett fantastiskt 2012 med jättehiten "When I held ya", premiärvisar nu videon till nästa hit.

- Jag tycker att denna videon är väldigt vacker. Vacker i sin enkelhet, säger hon till MSN Nöje och berättar vilken del av videon som hon är mest nöjd med:

- Tagningarna med händerna är spännande. Det är som att dom dansar med varandra, med olika känslor inblandade. Det är som en levande tavla.

Döm själva i videospelaren ovan!
Källa: Msn.com


Read Moa Lignell Daily in English.
Moa Lignell, 21 år, kommer från Alingsås och deltog i Idol 2011. Hennes genombrottslåt "When I Held Ya" har haft succeé med över en miljon views och sålde Guld, Platina och Platina x2. Debutskivan "Different Path" debuterade som #2 på Sverigetopplistan.

Just nu aktuell med hennes andra album "Ladies' Man".

Design gjord avAmanda.
RSS 2.0