30.09.12 Videos @ Storken, Alingsås

videorna tillhör Moa Lignell Daily, fråga innan ni använder dem!

30.09.12 Live @ Storken, Alingsås

Bilderna tillhör Moa Lignell Daily, fråga innan ni använder dem.
Om du är med på någon bild utan vilja, maila oss!

Till bloggen


Dagens Bild #39


Moa fixar och donar med maten


"Lignellarna bjuder till gött!"


Vinnare nummer 2

Idag drog vi en till vinnare av vår tävling, men ni kan fortfarande tävla om posters, det gör ni här.
(Ni som redan deltat behöver INTE delta igen, ni är fortfarande med.)
Så vi kommer att lotta ut någon till poster.

Dagens vinnare är....
Du har blivit kontaktad via mail.
Trevlig helg!


Dagens bild #38


Bilder från Mix Megapol


Spänstig brygga


En Moa spammad FRIDA!


Tack till underbara läsaren Ebba som skickade in dessa bilder, fråga henne innan ni använder dem.

Moa är med i senaste numret av FRIDA som kommer ut om några dagar. Sista bilden visar även att Moa kommer att vara med i nästa nummer av FRIDA! Så, två Moa spammade FRIDA-exemplar väntar på att ramla in i er samling!

"Skypar med @julianicoline och hon börjar skala morötter. Så speciell."


"hängde lite med morrongänget i morse"


Photoshoot - Different Path - Jonas Linell

 
 
 

Nyheterna Göteborg - ""Ibland får jag nypa mig i armen"

%22Ibland%20f%C3%A5r%20jag%20nypa%20mig%20i%20armen%22
Moa Lignell pratar om hur hon får nypa sig i armen för att nästan förstå att detta händer henne, karriären, skivan.
Samt att hon är smått nervös inför turnén!

Grannar som har sex, Moa Lignell och bokmässan

 
Störs du av grannar som har sex var frågan i "Fem tycker till" idag. 3-2 för nej blev svaret. Peter berättade om när han i Grekland, vid 3 tiden på natten, gått ut på balkongen och skrikit åt grannarna att "sluuuuuuuta". Då hade han nämligen fått nog av allt ljud från grannens rum. 

Vi gästades av Moa Lignell som sjöng sin nya singel oootroligt snyggt live i studion. Dessutom var Bokmässans chef Maria Källsson här och berättade om årets bokmässa som drar igång imorgon.

TTA besök blir det i programmet imorgon dessutom kommer Sävehof tränaren Magnus "Bagarn" Johanson hit och så blir det självklart "Vem är detta nu då".

För att lyssna på Moas medverkan så klickar ni HÄR
Efter reklam laddat klickar ni på Klipp, Sedan "gäster hos morgongänget" och klicka på moa lignell filerna!

Dagens bild #37


dagens bild #36


obladoo intervjuar Moa Lignell

 

Passar på att ställa några frågor till min nya septemberidol och börjar med att höra vad en tjej, född i mitten av 1990-talet, har för förväntningar när hon släpper ett album.

– Eftersom jag aldrig gjort det innan så vet jag inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Men det är låtar som jag är otroligt stolt över, som jag verkligen hoppas att andra också kommer gilla! Men det är ju lite att ”kasta sig ut” när man släpper en massa låtar som helt plötsligt alla kan tycka till om. Men det ska bli spännande att höra.

Obladoos utsände avslöjar inte vad han tycker om plattan, än, utan fortsätter fråga vad plattan betyder för henne personligen.

– Detta är ju mitt debutalbum, så det kommer alltid betyda mycket för mig tror jag. Men sen är det ju också resultatet av hårt arbete och många timmar i studion, så det är jätteskönt att äntligen få ut det i form av färdiga låtar!

 

Berätta hur du skriver musik – från idé till färdig låt!

 

– Det brukar börja som en liten melodi. Så fortsätter jag att klura på den, men det mesta kommer bara naturligt. Behöver inte tänka så mycket när jag gör melodierna, det bara kommer. Jag jobbar ganska mycket med texterna. Och försöker bara skriva ner det jag känner. Ibland rimmar det, ibland inte. Det gör inte så mycket, bara det betyder något. Men det kan hända jättemycket på vägen. En låt som jag skrev heter Walking Down. Den skrev jag som en reggaelåt, men nu är det en tung och drivig låt – väldigt annorlunda från hur den var från början.

 

Vilka, tror du, kommer speciellt att uppskatta ditt album?

 

– Det är detta jag själv tycker är ganska roligt med min skiva. Jag tror nämligen att många kommer tycka om den, på olika sätt. Det är mysiga melodier, för dem som älskar sådant. Och texterna är djupa men ändå simpla. Det kommer rakt från hjärtat, och sådant kan ju vem som helt förstå. På sitt sätt. Men sen är det ju även helt otroliga musiker som spelar på plattan. Och det tror jag kan intressera andra musiker… Ju mer man lyssnar på låtarna, desto mer detaljer kommer man börja höra.

 

Det här är en rackarns bra platta. Ett riktigt ”ALBUM” med versaler rakt igenom: låtar som hör ihop men som, banne mig varenda en, står starka även solitärt. Ljudbilden känns live med mjukt inspelade pianon, härligt dammiga trummor, snygga fretlessbasar, akustiska gitarrer och läckra elgitarrer – utsmyckande klaviaturer… Och Moa Lignell sjunger tokbra med rätt engelskt uttal och övertygande inlevelse i texterna: hon ÄR det hon själv har skrivit. Different Path är ett album att köpa och behålla. Påminner om bra amerikansk pop-rock – så’n som gjordes förr du vet!? Kunde väl inte tro att en 18-årig Idol-föredetting skulle släppa ifrån sig en platta med nästintill klassikerklass. Kul!

 

källa

 


Vinnare nummer 1

Idag drog vi vinnare nummer ett av vår tävling, men ni kan fortfarande tävla om posters, det gör ni här.
(Ni som redan deltat behöver INTE delta igen, ni är fortfarande med.)
Men vi tänker dra lite vinnare då&då, istället för att dra alla vinnare på samma datum! Så vi kommer att lotta ut fler posters, kanske någon under nästa vecka? ;)

Vinnaren idag är...

Vinnaren har blivit kontaktad via e-mail.
 

Moa Lignell spelar i Storken

Den 30:e September spelar Moa Lignell i Storken, Alingsås.
Hon kommer att signera den nya plattan dessutom.
Klockan 12:30 spelar hon. Bor du i närheten, dra dit!

Bilder från Skavlan

Några screencaps vi tog.


Enterprise Magazine

Moa Lignell är med i Enterprise Magazine och pryder omslaget. Köp tidningen eller läs hela tidningen online här.

Moa Lignell spelar på Skavlan


dagens bild #35


Photoshoot - Scanpix

Foto: Scanpix

Affischerna ni tävlar om!

 

KLICKA HÄR FÖR ATT TÄVLA.

 

 


Moa Lignell på Sverigetopplistan


Veckolista Album - Vecka 38, 21 september 2012

"Kolla på Skavlan ikväll! Jag och mitt band uppträder med en låt i slutet av programmet. Rock on"


Alla sönerna Palme, Lena Olin och förlåtelse hos Skavlan

Idol-favoriten Moa Lignell är veckans gästartist hos Skavlan.

Olof Palmes söner, Joakim, Mårten och Mattias, medverkar exklusivt i Skavlan, med anledning av den kritikerrosade dokumentären Palme. Det är första gången som de pratar ut tillsammans om sin far i media.

Lena Olin har haft en lång och glittrande karriär både på hemmaplan och i Hollywood. Nu är hon åter på svensk mark och aktuell det svenska Oscarsbidraget, Hypnotisören, där hon spelar mot Mikael Persbrandt.

Våldtäktsoffer
Kan man förlåta? Våldtäktsoffret Jennifer Thompson-Cannino vittnade mot den man hon var övertygad hade begått brottet mot henne. Ronald Cotton dömdes till livstids fängelse av en amerikansk domstol och avtjänade nästan 11 år innan han fick upprättelse. I programmet får du höra deras berättelse om en osannolik vänskap.

Skavlan: Fredag 21 september, kl 21.00. SVT1
Källa: Allas.se


Moa Lignell i melodifestivalen?

Melodifestivalen 2013 - Dessa artisterna kan dyka upp nästa år

Nu har inskicket stängt inför Melodifestivalen 2013 och det är nu som jobbet börjar med att plocka fram de bidragen och artister som kommer slåss om en plats i Eurovision Song Contest på hemmaplan nästa år. Poplights reporter och krönikör listar här de artister som kan tänkas dyka upp nästa år i Melodifestivalen.

Så, då var det den tiden på året igen. Inskicket av bidragen har stängts och artistjakten är i full gång. De som känner mig väl vet att jag gillar att spekulera, så nu har jag precis som förra året samlat ihop en lista över de artister jag har hört, både genom intervjuer, skivbolagsskvaller och bara rena instinkter, en lista över de som kan dyka upp nästa år i Melodifestivalen.

Värt att tillägga är att inga av dessa artister är bekräftade av SVT än, men det är dessa som det pratas om som är aktuella för tävlingen. 

Veronica Maggio - Förra året tog SVT in Anders Johansson som jobbar med A&R på Albot&Albot där SVT gav honom uppdraget att fixa artister till Melodifestivalen. Anders agerar A&R åt flera olika artister, där Veronica Maggio är ett av de stora namnen i hans stall. Veronica har själv i intervju sagt att hon skulle kunna tänka sig att ställa upp. Huruvida stor sannolikheten är så finns det en liten chans.

Sean Banan - Sean var väldigt tydlig i de intervjuer som gavs efter Andra Chansen att han ville ställa upp igen. Detta beror på helt vad SVT och Christer Björkman säger.

Tommy Körberg - Diverse media och kvällstidningar har rapporterat att Tommy varit väldigt intresserad av att ställa upp tills nästa års Melodifestival.

Robin Stjernberg - Förra årets Idol-tvåa har blivit signad av skivbolaget Lionheart som håller till väldigt mycket inom Melodifestivalen där Bobby Ljunggren är med i spetsarna, så det finns goda chanser att han dyker upp. 

 

Jay Smith - Enligt källor till Poplight kommer förr-förra årets Idol-vinnare med högsta sannolikhet vara med i Melodifestivalen nästa år som soloartist.

Ausben Jordan - Dansade bakom Loreen i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. I diverse intervjuer, bland annat påMelodifestivalens hemsida, har han visat stort intresse på att medverka i Melodifestivalen som artist. Kanske kommer Loreen och dansar bakom honom denna gången?

Neverstore - Enligt uppgifter till Poplight har bandet skrivit en låt tillsammans med Thomas G:son och ligger högt i prioriteringslistan som Christer Björkman väljer sina artister ifrån.  

Joacim Cans - Frontmannen och sångaren i Hammerfall ska enligt källor till Poplight skicka in ett bidrag och ställa upp som soloartist med en låt på svenska tills nästa års Melodifestival.

Youngblood - De senaste dagarna har pojkbandet varit inne i studion och spelat in låtar och enligt egna utsagor från de själva är det riktiga "hits". Låter inte helt omöjligt att de tänker använda Melodifestivalen för att pitcha låtarna nästa år. 

David Lindgren - Det känns inte alls omöjligt att han skulle ställa upp igen efter dundersuccén tidigare i år. Han har även i en intervju sagt att han är sugen och kan tänka sig att ställa upp igen om han får rätt låt.  Det som talar emot hans medverkan är att han jobbar med Tomas Ledins krogshow i Stockholm, men det gjorde han tidigare i år också.

Moa Lignell - Kom trea i Idol förra året och har släppt ett album och tre singlar den senaste tiden. Skulle inte vara omöjligt att hon ställer upp i Melodifestivalen. 


Moa träffar fans utanför Skavlan-rep

Bild från johannabang's instagram.

Förberedelser inför skavlan

Moa blev taggad i en bild av en av hennes kompisar.
Brukar inte ladda upp bilder från hennes Facebook men eftersom denna hade med skavlan att göra så tänkte jag göra ett undantag:)

"Soundcheck @Skavlan"


Tävling

Var med och tävla om posters på Moa Lignell!
Du kan nu hos oss vara med och tävla om posters på Moa Lignell. Vi kommer att dra fler än en vinnare.
Reglerna är enkla!

REGLER:
* Maila Moa-Lignell@Hotmail.se, och svara på frågan: Vilken låt sjöng Moa på sin allra första audition? samt fyll i förnamn och efternamn.
* Gilla våran FACEBOOKSIDA, har du inte Facebook? Skriv det i mailet.

Extra tack till unitedstage som ville sponsra oss med dessa posters.
Lycka till ;)

För dig med Spotify

För er det ej fungerade för: Pröva nu!
Om du har spotify, och vill lyssna på låtar som Moa gillar, så har du perfekta listan HÄÄÄÄR.
Moa uppdaterade precis den!

"repar med mitt band inför Skavlan på fredag!"


15.09.12 Live @ Bengans, Göteborg

Filmad av Nathalie Salomonsson, nathaile @ instagram, fråga om lov innan ni publicerar videon någon annanstans.

Moa Lignell i Plaza

Har du inte köpt tidningen Plaza än, eller vill du inte? Nu finns hela intervjun på nätet!
Det var med ditt egenskrivna material folket föll för dig, hur kändes det? 
– Jätteroligt! Jag skriver om det som berör, det är väldigt naket, som om jag skulle stå och prata; fast jag står där med gitarr och sjunger. Det är modigt. När jag skriver ner en låttext tänker jag, oj, ska jag sjunga det här? Exakt allt är ju inte självupplevt, men det är väldigt äkta. Jag vill inte bara att det ska kännas som om jag fläker ut mig själv. 

Låten Calling, från ditt nysläppta album, ger mig sköna rysningar. Vad ger dig samma rysning? 
– Det är samma sak för mig, ha ha. Nej, men låtar som berör, och såklart mer maffiga låtar som U Raise Me Up – då ryser jag. Annars gillar jag det avskalade; Missy Higgings, Bob Dylan, musik som inte är överproducerad. 

I Don't know where Im going; en textrad ur din nya låt Anything is enough, vart är du själv på väg i livet?
 
– Det är ju det man inte riktigt vet. De stegen jag tar nu är för att det känns rätt. Jag har inte planerat vägen, har inget mål. Det är väldigt känsligt – men jag är inte sån att jag kan sitta ner och prata om känslor. Har aldrig kunnat. Jag måste skriva ner dem, och sen sjunga ut det. 

Namn: Moa Lignell. Ålder: 18 år. Bor: Alingsås. Aktuell: Med sitt första album ute 19 september där Calling och Anything is Enough är Plaza Kvinnas favoriter. 
Favoritplats: Jag älskar Stockholm men jag säger Österlen. 
Din vardagskostym: Nudie-jeans, en skjorta knäppt hela vägen, Dr.Martins med hår på. Enkelt men stilfullt. Eller jeans, t-shirt och kostymväst, och håret knutet bak med en grå möss; lös inte hiphopig, utan med Moa-viket. 
Vem står på din speeddial: Min bästa kompis IA eller mammam; inte för att jag ringer henne, utan hon mig. 
Senaste statusuppdatering på facebook: Moa drar till Stockholm, sen hem igen. Det är mycket farande och flängande nu … det är enna tur att jag älskar det jag gör! 

Av: Malin Lundberg 

Kitty hade besök i studion av Moa Lignell


Om du vill lyssna på Moas medverkan så kan du lyssna på den här.

Moa Lignell medverkar i Skavlan

MOA MEDVERKAR PÅ FREDAG PÅ SVT1 KLOCKAN 21:00.

 Moa Lignell är den 18-åriga singer/songwritern som fascinerat långt fler än "Idol"-tittare med sin låt "When I Held Ya”.

Nu debuterar Moa även i TV programmet Skavlan, där hon framför låten ”Home Tonight” från albumet ”Different Path", som toppade iTunes albumlista i helgen.

Låten är skriven av Moa själv tillsammans med John Engelbert från Johnossi.


Anything Is Enough Akustisk

På itunes kan du ladda ner en akustisk tappning av låten Anything Is Enough.
Helt fantastisk om jag får säga det själv, ryser från topp till tå.

Till Moa från Daily

(Blogg.se's kvallitet är ju allt annat än bra så man ser kanske inte sådär superbra, men alla hälsningar som skickades in syns på orginalbilden som Moa får!)
Ni som än inte hunnit köpa skivan(vet att några av era lokala skivaffärer inte fått in skivan än..) och att vi knappt gav er en vecka, vi ska försöka hitta på nåt roligt projekt igen lite längre fram så alla kan delta!:D Tack till alla som skickade in bilder/hälsningar!

Ta åt er, ni är ju med på bilden!

15.09.12 Live @ Bengans, Göteborg


Inskickade av Nathalie, fråga henne innan ni använder bilderna.

Moa Lignell i FRIDA


"Idol-moa aktuell med ny skiva"

Om videon ovan inte fungerar kan du se videon HÄR. Tack Josefine för tipset!

Moa Lignell med i Glitter

Moa är med i tjej-tidningen Glitter!
Där snackar hon om hur svårt det är att skriva en låt, vad hon saknar på turné, roligaste hon fått av ett fan (En bagel av min kompis, haha! Så sött!), hur hon är i skolan, rykten, och mycket mycket mer! Åk och köp!

13.09.12 Live @ Bengans, LinköpingFråga Ebba innan ni lånar hennes bilder ovan. Asleepyautumn @ instagram

Inskickade av Sarasplund @ instagram!


Intervju i DN

"Efter middagen blir det lite tv, jag går kanske in på Facebook och svarar på fansens frågor, det är viktigast. Jag har en fansite som jag tittar in på också." Undra om det är Daily hon menar, eftersom hon nämnt tidigare att hon brukar läsa den?♥
 
 

Moa Lignell i nyhetsmorgon

Moa%20Lignell%20aktuell%20med%20debutalbumet%20Different%20path
Moa%20Lignell%20-%20When%20I%20held%20ya
Moa%20Lignell%20-%20Whatever%20they%20do
Moa%20Lignell%20-%20Calling

Svar på en kommentar

A skrev:
vad är projektet? Har missat inlägg och hittar inte var det står kram
Vi har bett våra läsare att skicka in bilder på dem tillsammans med Moas platta + en (frivillig) hälsning, ni har t.o.m Måndag på er att skicka in!

Vi svarar på nästan alla frågor, så titta i inlägg osv ifall ni fått svar på det ni skrivit.

Kitty får besök i studion av Moa Lignell

Har sett att vissa av er tror att "Moalignellfanpage" på instagram är vi, och det är det inte! Vi tänkte bara påpeka detta då det skett missförstånd med bilderna till projektet som ni skickat in till fel instagram osv.

På lördag så är Kitty Jutbring tillbaka i P3 Star och i sitt första program för hösten så får hon besök i studion av albumaktuella Moa Lignell som gjorde succé i den sista omgången av Idol i höstas.

Lyssna: P3 Star 20120915 14:03
Lyssna på Moas medverkan vid 00:20:18

"Bra jobbat med bloggen!"

Fina Nathalie fixade en autografhälsning av Moa idag!


Moa Lignell i nyhetsmorgon

Imorgon är Moa Lignell med i Nyhetsmorgon, vi uppdaterar detta inlägg när vi får info om tid!

 

Frågade precis Moa och hon kommer att vara med till 

Och från, sista låten kör hon i slutet av programmet!

 


Moraeus med mera

Den 7 oktober är Moa Lignell med i Moraeus med mera! Sänds på SVT1 som alla har, den 7 oktober klockan 20:00.


QX intervjuar Moa


14.09.12 Live @ Folk å Rock, Malmö


Bilderna är inskickade av Mathilda Stenborg, fråga henne innan ni använder bilderna!

13.09.12 Live @ Bengans, Linköping


Moa med vännerna sjunger i Alanya


14.09.12 Live @ Folk å Rock, Malmö

aaprilbarn @ Instagram

josssseee @ instagram

josefineees @ instagram

mattiskungen @ instagram

Moa sjunger Calling I Webb-tv

Det går ej att bädda in klippet, klicka på bilden ovan för att se videon.

"Off to Malmö!"


Moa är med i Lilla Aktuellt

För att se klippet så kollar du HÄR, det går ej att bädda in videon.
 "Shit, ska jag ha räls i TV,vad pinsamt"

13.09.12 Signering @ Bengans, Linköping

Fotad av yaasminehall
Fotad av salasnatalia

"Nånstans i Linköping med Moa Lignell"


Moa Lignell glad att hon inte vann ’Idol’

Foto: Björn Lindahl
 

Hennes framtid spåddes tidigt i ”Idol”.

Redan under auditionturnén fick hon svårflörtade Alexander Bardexalterad när hon sökte till programmet med den egenskrivna låten ”When I held ya”.

Det är nu nästan exakt ett år sedan Moa Lignell, 18, blev känd för svenska folket, som röstade fram henne till tredjeplatsen i ”Idol” 2011.

Redan dagen efter ”Idol”-finalen i december 2011 kallades hon till möte på skivbolaget Universal i Stockholm. Kort därefter signade hon, då 17 år, ett skivkontrakt och parades ihop med flera producenter och låtskrivare som tidigare jobbat med artister som Lykke LiAne Brun och Tomas Andersson Wij.

Tillsammans skapade de Moas debutalbum, där hon är med­skribent på samtliga låtar.

– Det här är det snabbaste året i mitt liv. Jag får ibland nypa mig i armen för att förstå att det är sant, säger hon.

”Idol”-juryn kritiserade ofta Moa för hennes stillstående kroppsspråk på scenen.

– Men jag ville ju inte, det hade bara känts obekvämt att springa runt och göra high-five med alla i publiken. Samtidigt som jag hatade de där gångerna när jag körde till exempel Thomas Di Levas ”Vem ska jag tro på” är jag glad att det hände. Det fick mig att förstå vem jag är, och inte.

– Men jag ångrar ingenting, och jag lärde mig att gå på scenen utan att se ut som en apa.

Hon är lättad att hon inte vann ”Idol”.

– Jag hade inte varit en bra finalist, med showande och allt det där. Det var perfekt för mig att bli trea.

Parallellt med artistkarriären pluggar hon på estetisk linje på gymnasiet i Alingsås, och tar studenten i vår.

– Jag vill hålla kvar det och kunna gå i skolan när jag är hemma, bara vara med kompisar och allt det där.

Hennes första singel, ”When I held ya”, har redan toppat hit­listor.

I augusti fick hon en Rockbjörn för Årets genombrott. På galan på Gröna Lund i Stockholm sjöng hon en duett med Plura.

– Vi känner att det hade varit kul att träffas igen och sjunga en duett. I vilket sammanhang vet vi inte. Vi tyckte det var roligt, det kändes grymt att sjunga ihop, säger Moa.


"Jobbar lite på tåget på väg till Linköping. Signering på Bengans kl 17.00!"


12.09.12 Live @ Bengans, Stockholm

Filmat av Alexandra.

The Making Of Different Path Part 9

Had to fight

Moa Lignell i PP3!

Lyssna: Moa spelar "What ever they do" och svarar på frågor
Lyssna: LIVE - Moa Lignell "Calling"

"Goa Perra! #Pär #Lernström"


"Styr och ställer hos Perra på PP3. Snart live."


12.09.12 Signering @ Bengans, Stockholm


Bilderna tillhör MLD, fotograferade av Alexandra och Rim.

Mest populära album inom Pop


Mest populära album på Itunes


Mest populära album på Itunes


The Making Of Different Path Part 8

Last guitar.

"På plats på Bengans. @lignellmoa"


"Moa: Jag kanske är lite smågay"

 

Moa: Jag kanske är lite smågay

Underbara Moa Lignell som kom trea i Idol 2012 har spelat sin låt "When I held you" för den svenska konsertpubliken hela sommaren. Samtidigt har hon fixat klart med sitt debutalbum. När hon hälsade på imorse sjöng hon senaste singeln "Whatever they do" live med sin gitarr.
Källa: NRJ

Du lyssnar även på hennes medverkan HÄR.


En annorlunda väg för Moa

Foto: Patrik Skoglöw
 
Moas resa från okänd Alingsåstjej till rikskänd artist och låtskrivare började med an audition till Idol. En audition som setts av många om och om igen och som fick håret på armarna att resa sig för långt fler än Idoljuryn. Som bekant fortsatte sedan Moas musik att beröra tittarna i tv-soffan och hon slutade på en tredjeplats i tävlingen. Det var just under Idol som Moa började närma sig tanken på att få släppa en egen skiva och nu, när drömmen blivit verklighet, tycker hon att resultatet är över alla förväntningar.
– Jag har egentligen aldrig tänkt ”om jag ska göra en skiva ska den låta såhär”, men att det skulle vara mitt eget material har alltid varit självklart. Jag har visat redan från början vad jag vill göra och sagt ifrån om något inte har känts bra. Just för att jag skriver själv har jag mer att säga till om, säger Moa.

På albumet har Moas egenskrivna låtar kompletterats med två låtar som är tonsatta tillsammans med John Engelbert från gruppen Johnossi. Dessutom finns några samarbeten med producenten Tobias Fröberg. Texterna på albumet handlar om relationer, enligt Moa, och titeln Different path refererar till hur livet tog en vändning den där vårdagen i Göteborg då hon framförde When I held ya framför Idoljuryn.
– Det känns som titeln sammanfattar där jag är nu. Inte så att jag är speciellt annorlunda, men att allt det här som händer är annorlunda för mig.

I slutet av augusti kammade Moa hem en rockbjörn för årets genombrott, och kort därefter var hon åter på plats i Stockholm för ett framträdande då tv-priset Kristallen delades ut. Än en gång påpekar Moa hur Idol varit det som slagit upp alla dörrar för henne, och att hon därför har svårt att förstå hur andra tidigare deltagare velat ”tvätta bort Idol-stämpeln”.
– Det snacket är konstigt för mig. Det är tack vare Idol jag fick uppträda på Kristallen till exempel. Det var sån feeling! Men jag blev nervös när jag tittade in i ögonen på alla superkändisarna som satt där nedanför scenen säger Moa, som för egen del inte riktigt landat i kändisskapet än.
– Det har gått såpass fort att jag inte riktigt har fattat att folk vet vem jag är. 

Men det gör folk. De vet vem tjejen med dreads är, och just nu är Moa ute i landet för att signera fansens skivor innan hon i oktober ger sig ut på turné.
– Det blir kanske runt tio spelningar sammanlagt. Jag kommer spela i Göteborg men jag skulle vilja spela på Palladium här i Alingsås också. Det skulle vara nice. 
 
Källa: Alingsastidning.se

Moa Lignell i Vakna Med The Voice

"Det blir lite dip dye" Haha.

Moa Lignell i P4

Lyssna: P4 Extra med Lotta Bromé 20120912 13:05
Moa Lignell börjar prata vid 01:19:37.

"Gästade hos vakna med the voice"


"Gästade precis hos denna godingen i P4extra. #lottabrome"


Moa Lignell går egna vägar


Tjuvlyssna på Moa Lignells nya låt

Videon går inte att bädda in, se Moa sjunga Calling genom att klicka på bilden ovan.
Källa: SVD

Stockholm Boatsessions

Moa Lignell spelar "Calling" på färjan!
Källa; StockholmBoatsession

"Gästade precis på P3 Star hos Kitty Jutbring. Ett gott återseende!"


"Hängde med Knappen o Hakim i morse. Sköna killar! #NRJ"


"Sminkös på hotellrummet. Gött."


Imorgon släpps Different Path

Imorgon släpps Different Path för mänskligheten, och har ni möjlighet så dra till Bengans i Stockholm klockan 17:00, där sitter Moa bänkad för att signera plattor och sjunga lite spår från skivan. Vore skitkul om vi kunde trenda "Moa Lignell" på Twitter imorgon, så glöm inte efternamnet om ni ska twittra om plattan (vilket vi hoppas att ni gör!). Vi har redan fått in lite söta bilder på våra läsare tillsammans med plattan, sjukt roligt att se att många redan fått plattan och ni som inte fått den får den imorgon! Får ni inte den imorgon KLAGA hos cdon, ni ska få den på skivsläppets datum, cdon kan vara seg ibland.
Så fortsätt skicka in bilder på er tillsammans med plattan så fixar vi ihopp ett roligt blogg-kollage!
 
Moa ska såklart inte bara signera i Stockholm, klicka här så får ni se en utökad turnélista.

Moa Lignell vågar ta en annan väg

– Guldbiljett! Guldbiljett! Guldbiljett! skanderade en enad "Idol"-jury halvvägs in i Moa Lignells auditionframträdande förra året.

Den egenkomponerade låten ”When I held ya” blev en hit innan tävlingen ens var avgjord och med den succén i ryggen sörjde hon knappast att hon missade finalplats. Men för att inte bli bortglömd gäller det att jobba snabbt. Från att ha skrivit musik när andan föll på var Moa Lignell plötsligt tvungen att författa ett helt album.

Under tidspress dessutom.

– Det gällde bara att fokusera. Det är samma tänk som när en idrottsman innan ett lopp måste leva för loppet i flera månader. Jag tog ledigt från skolan och satt hemma och skrev och gick upp tidigt på morgonen. Det var som ett heltidsjobb, berättar 18-åriga Moa Lignell.

Hon förklarar att hon inte har några speciella riktlinjer för sin musik, utan att det snarare är en känsla hon vill fånga, som hon hittar i sina favoritlåtar.

– Det är vissa låtar som jag är imponerad av. "Make you feel my love" med Bob Dylan till exempel. Den är så enkel och har en så enkel text men känns bara så äkta. Han sjunger vad han känner, säger hon och gör en "pang på"-rörelse med knytnäven i handflatan när hon betonar "känner".

Nya skivan "Different path" är ett album i klassisk singer/songwriter-stil. På två av låtarna som sticker ut har Moa Lignell tagit musikalisk hjälp av John Engelbert som de flesta känner igen från rockduon Johnossi.

Men texterna får ingen lägga sig i.

– Det är väldigt viktigt för mig att skriva mina egna texter. Jag sjunger ju för att förmedla en känsla och berätta något. Är det inte jag som har skrivit texten så blir det inte samma sak.

Utöver covers, skulle du kunna tänka dig att sjunga låtar som någon annan har skrivit texten till?

– Det ska mycket till om det ska bli så. När jag sjunger texten är det viktigt att den betyder något och då vill jag att det ska komma ifrån mig.

Jag sjunger hellre en låt som kanske inte är världens bästa, men som jag har gjort, än en skitbra låt som någon annan har skrivit.

Källa: Dn.se


Rix top 6

Moa Lignell är återigen med på rix top 6 med sin låt "Whatever they do",
rösta på den HÄR.

Gaffa recenserar Different Path

3 av 6 stjärnor.
Idolfavoriten skalar av och låter lite ordinär.

Stjärnskottet, talangen, genombrottet och favoriten från fjolårets Idol, Moa Lignell kom till slut trea i tävlingen. Även om hon inte vann skivbolagskontraktet, så kändes det väl som att det vara var en tidsfråga innan hon skulle komma med ett album. Och visst blev det så.

Det är väldigt gott att kunna konstatera att det inte är ett album fyllt av powerpop och lekar med tyngre musik. Väldigt mycket låter betydligt mer avskalat än hennes When I Held Ya, som kom i januari; det är väldigt gott att höra att produktionen faktiskt låter hennes röst och person komma fram i låtarna.

De flesta låtar rör sig i klassisk singer-songwriterterritorium, men här finns också ett par lite lätt putsade poppärlor och nästan altcountryflörtar, som den lite återhållsamt vingligt svängande Had To Fight eller den sakta lunkande, på väg att bli mantraliknande, Walking Down.

Som så ofta i den här genren krävs något exceptionellt för att sticka ut på allvar. Det gör inte Moa Lignell. Men det är inte långt ifrån.

Källa; GAFFA


The Making Of Different Path Part 7

 
P3 Star har kommit över ett exklusivt videoklipp med veckans gäst, Moa Lignellnär hon spelar in låten Walking Down i studion under arbetet med debutskivan Different Path som släpps den här veckan. Och mer Moa blir det självklart på lördag när hon besöker Kitty Jutbring i P3 Star-studion!
 
Källa: Sveriges radio
Om videon ej fungerar titta på videon i källan!

"Ska snart hoppa på Djurgårdsfärjan och spela in en liten "boat-session". #djurgårdsfärjan "Different Path Booklet


Different Path Trillar Ner i Brevlådan Idag

 
Om du har förhandsbokat Different Path så trillar den ner i brevlådan idag! Har några av er fått den? Vad tycker ni om skivan? :)
 
Ni får gärna skicka in bilder på er och skivan eller bara skivan. Antingen om ni skickar till våran mail eller om ni lägger upp på twitter och taggar #moalignelldaily!
 

Dagens Bild #34


Scandipop säljer Different Path

For those of you who dont live in Sweden and still would like to buy Moa's record:
If you order it through Moa's facebookyou can get yourself a signed copy of Different path - they ship internationally.
If you don't want a signed copy,just the album, you can order it from these two sites: The scandipop storeNordic Musik, They ship internationally aswell.

Aftonbladet recenserar Different Path

Tack til Ebba som skickade in bilden till oss.

"Min gose somnade på mig. Kärleks-attack.."


Moas tacktal på Different Path

KällaNiklas Torsell

Lite gifsJag älskar att pyssla i Photoshop, speciellt med gifs, så här kommer några jag gjort!
fråga innan ni lånar till er blogg:)

Poster för gävle konserten

Alexandra skickade denna bilden till oss, ni kanske också sett sådana posters nära er?
Vi ska få massor av liknande posters för att lotta ut till er i bloggen snart, så stay tuned!

Fyra låtar från different path

 
Har ni någon favorit? :)

Dagens bild #33


Calling @ Pride

Moa Lignell spelar Calling på Pride, bra kvallitet!

The Making Of Different Path Part 5

Låten Home Tonight.
Om du vill lyssna på HELA "Home Tonight" låten så kan du göra det här.

Röda mattan på Rockbjörnen
Uppdaterad med bilder!

The Making Of Different Path Part 4

You had it all
"Det är mitt hus så jag bestämmer" haha skön
 

Signering hos Bengans

Moa ska ha några signeringar efter skivsläppet, bland annat signerar hon i Stockholm samma dag som skivan släpps klockan 17:00. Hon kommer att ha fyra signeringssläpp.
 
En till nyhet är att Moa ska ha ännu en till konsert! För att se hela turné och signeringslistan, KLICKA HÄR.
 

Kristallen 2012 - Live, fler bilder
Torslandatidningen


{källa}

Kristallen 2012 - Live

(Rep, eller det riktiga framträdandet. Kan vara så att Moa uppträdde i pauserna som underhållning)

Kristallen 2012 - Rep


"Jag och min nya BFF"


Officiella videos från Pride

Nu väntar vi bara på att Calling ska komma i suverän kvallitet!

Kristallengalan

"Sitter med bästa Emilie i taxin, påväg mot rep och soundcheck för Kristallengalan!"

Galan sänds ikväll klockan 20.00 på kanal5!

Nytt försök hos rix top6

Rösta på utmanare 1 här: http://www.rixfm.se/rixtopp6klockan6

Funkar det ej? Klicka på valfri län, ladda sedan om länken!


Ett år sedan

Idag är det ett år sedan vi såg Moa kliva in på audition! Fantastiskt hur fort det går, och faktan att för ett år sedan så var Moa "vem som helst".


Dagens Bild #32


En screencap vi tog ur the making of when i held ya.

Dagens bild #31


Veckan då Different Path släpps

Under den veckan då skivan släpps blir det lite radio,nyhetsmorgon m.m.
Vore jätteroligt om ni med Twitter, kunde ta bild på skivan(gärna er med) när ni får den eller något, hitta på nåt roligt, och tagga tweetet med #moalignelldaily eller @moafans, så kan vi lägga upp bilderna i bloggen! Ni kan maila in med, gärna skriva ert namn,favoritlåtar eller något med.

Ett till signeringsdatum har även släpps, glöm inte att checka turneplanen i menyn! 

Moa Lignells spellista

HÄR kan du lyssna på spellistan!
 
Källa: Gaffa

Intervju med prisade Moa Lignell

Lyssna: Intervjun med Moa Lignell
Sveriges radio intervjuar Moa Lignell.

Read Moa Lignell Daily in English.
Moa Lignell, 21 år, kommer från Alingsås och deltog i Idol 2011. Hennes genombrottslåt "When I Held Ya" har haft succeé med över en miljon views och sålde Guld, Platina och Platina x2. Debutskivan "Different Path" debuterade som #2 på Sverigetopplistan.

Just nu aktuell med hennes andra album "Ladies' Man".

Design gjord avAmanda.
RSS 2.0