31.10.12 Different Path Turné, Uppsala

Fotograf; johannabang @ instagram
Fotograf; sofiabang @ instagram
Fotograf; carro19999 @ instagram
Fotograf; johannabang @ instagram

Maila in bilder ifall du var där! Mldaily@live.se

(f.r.o.m imorgon till den tredje kommer jag vara borta, så bloggandet kanske minskas då. men tar igen allt natten den tredje eller den fjärde).

Moa Lignell hälsar hotellet

Moa Lignell hälsar Mornington Hotel i Göteborg efter lyckat besök!

Moa Lignell i Session!

Missa inte två exklusiva spelningar och pratstunder med något av det bästa inom ny svensk musik! Årets genombrott Moa Lignell kommer till Musikguiden i P3: Session 21 november. Dessutom gästas vi av Sebastian Wijk från Helsingborg, som släpper en ny EP i början av nästa år. Programmet sänds från Radiohuset i Malmö och du kan sitta i publiken! Anmäl dig till gästlistan genom att mejla ditt namn till p3session@sverigesradio.se . Du måste kunna vara på plats senast 20.25. OBS! Antalet platser är begränsade. Kvällens programledare: Sandra Mickelsson

Trummis taggar i baksätet


dagens bild #43


Min stora gala

http://mooasbilder.blogg.se
http://ofeliajosefin.devote.se
http://sophiesresa.blogspot.se
 
Om du var där och tog bilder får du gärna maila in dem till oss!

Leukemi-drabbade Moa fick träffa idoler

Leukemi-drabbade Moa fick träffa idoler

 Förra hösten blev omtumlande för familjen Olson i Bredbyn när det visade sig att den då 13-åriga Moa hade leukemi. I dag är hon färdigbehandlad och nyligen fick familjen åka till Stockholm för en stor gala genom stiftelsen Min stora dag.

Efter en vecka av feber åkte Moa in på sjukhuset förra hösten. Snabbt konstaterades det att hon hade drabbats av leukemi. I nästan fem månader fick hon ligga inne för behandling med cellgifter.

 

– Det var inget man var förberedd på, säger mamma Ia som turades om med pappa Kalle att bo på sjukhuset i Umeå med Moa.

 

Från det att de åkte in på grund av febern tills cellgiftbehandlingen startade tog det bara några dagar.

 

– Vi kom in akut på Örnsköldsviks sjukhus en lördagsmorgon och på kvällen var vi installerade på sjukhuset i Umeå, säger pappa Kalle.

 

Den då 13-årig Moa hade en variant av leukemi som kallas AML och det innebar sex månaders cellgiftsbehandling som påbörjades två dagar efter de kom till Umeå.

 

Under de månader Moa, tillsammans med någon av föräldrarna, låg inlagd i Umeå så kunde hon fortsätta studera.

 

– Det kom lärare till sjukhuset och de gjorde en anpassad studieplan för mig, säger Moa.

 

Både Moa och hennes föräldrar är jättenöjda med hur de blivit bemötta av sjukvården och hur bra hjälp de fått med allting runt omkring.

 

– De hade till och med en sköterska från Umeå som åkte till Moas klass i Bredbyn för att berätta om sjukdomen och om Moa, säger mamma Ia.

 

Tack vare det stödet så kunde Moa fullfölja sjunde klass och nu kan hon åter gå i skolan eftersom hon gjorde sin sista cellgiftsbehandling runt påsk i år.

 

– Nu äter jag bara några tabletter varje dag, förklarar Moa.

 

Ia, Kalle och Moas äldsta storasyster Angelica säger att Barncancerföreningen gör enormt mycket för både föräldrar, syskon och det sjuka barnet.

 

– Hela familjen blev sjuk när Moa fick sin diagnos, säger mamma Ia som menar att hela familjen påverkades starkt av sjukdomen.

 

– Tack och lov är det bara Moa av de åtta barnen som bor hemma nu, det har påverkat syskonen och deras familjer nog mycket ändå, säger pappa Kalle.

 

Den äldsta storasystern Angelica, som fick följa med på resan till Stockholm, berättar:

 

– Moa har varit jätteduktig att ta mediciner men hon tycker att det har varit jobbigt varje gång, då bestämde de att mamma och pappa skulle göra motprestationer. Så varje gång Moa tog medicin så skulle pappa äta leverpastej som han inte tycker om.

 

– Och jag skulle åka hiss, som jag är livrädd för, säger Ia.

 

Nu i dag är 14-åriga Moa färdigbehandlad men kollas upp genom benmärgsprov två gånger per år plus blodprov en gång i månaden.

 

Stiftelsen Min stora dag ger sjuka barn en möjlighet att uppleva olika saker och i måndags fick alltså Moa, tillsammans med storasyster Angelica, mamma och pappa, flyga till Stockholm för att gå på Min stora gala. Artister som Danny Saucedo, Jill Johnson, Eric Saade, Tomas Ledin, Linnéa Henriksson, Moa Lignell, David Lindgren och Amy Diamond uppträdde. De 100 inbjudna, sjuka barnen och deras familjer fick känna att det var deras kväll, att de var i fokus, med röda mattan och allt runt omkring.

 

– Vi fick också träffa artisterna efteråt, berättar Moa som hade sin namne Moa Lignell som en av favoriterna under kvällen.

 

– Sen var den nioåriga tjejen som ledde galan med Martin Timell helt fantastisk, hon var så duktig!

 

Förutom själva galan fick de guidad tur i Stockholm och de fick delta i en hel del andra roliga aktiviteter, inklusive festmiddag och hotellövernattning.

 

Min stora gala, kommer att sändas på tv i mellandagarna.
Källa: Allehanda

 


Moa Lignell förband på Anna Ternheims höstturné

Nu är det klart att Moa följer med Anna Ternheim på hennes turné i november. Anna Ternheim släppte 2011 år albumet The Night Visitor som cementerade hennes status som en av landets mest kritikerrosade och populära artister. 

Moa Lignell öppnar för Anna Ternheim på följande orter:

18 Nov STOCKHOLM Cirkus
19 Nov GÖTEBORG Trädgårn
22 Nov MALMÖ KB
23 Nov OSLO Rockefeller

 

 


Moa Lignell Wallpaper

FULL STORLEK HÄR.
Ett wallpaper som du kan använda till din dator!

Moa Lignell går in som åtta på Svensktoppen

2012-10-28

Moa Lignell går in med "Whatever They Do" som nummer åtta på Svensktoppen hos SverigesRadio. Tycker detta är fantastiskt med tanke på att låten inte är "ny" längre men fortfarande platsar på listor!
 
Plac.
Förra veck.
Poäng
Förra veck.
Titel
Artist
Antal veck.
1
1
447
487
Some die young
Laleh
28
2
2
400
441
Vart jag än går
Stiftelsen
13
3
3
332
324
En dag i sänder
Helen Sjöholm & BAO
66
4
4
278
272
Den jag kunde va
Tomas Ledin
39
5
5
254
252
Dry my soul
Amanda Jenssen
27
6
6
218
221
One last time
Agnes
13
7
Ny
212
-
I can see myself in you
Tommy Körberg & Danny Saucedo
1
8
Ny
197
-
Whatever they do
Moa Lignell
1
9
8
160
178
Lyckligare nu
Linnea Henriksson
10
10
9
137
151
Är vi lyckliga nu
Ulf Lundell
4


27.10.12 Different Path Turné, Malmö


Fotograf; Emelie, fråga innan ni tar bilderna!
 
Fotograf; Mikael, fråga innan ni tar bilderna!
Fotograf; josefineees @ instagram
Fotograf; whentears @ instagram
 
Fotograf; Mattiskungen @ Instagram
Fotograf; josefineees @ instagram

Ikväll är det Malmös tur!

FotoNiklas AxelssonRockfoto.nu
 
Ikväll klockan 20:00 är det Malmös tur att ta del av Moa Lignells spelning! Vill du spontant köpa biljett så är jag ganska hundra på att det finns några biljetter kvar och biljetter kan du köpa här.
Ifall ni är på plats ikväll så får ni mer än gärna maila in bilder/videos till mldaily@live.se, vi länkar såklart din blogg/hemsida om du vill det!

Dagens Bild #42


Moa Lignell i Veckorevyn!


"jag pratade en del på lektionerna"

Artisten Moa Lignell var kompis med lärarna när hon gick i nian

Vem var du när du gick i nian?

Jag var inte så tjejig utan lite mer avslappnad, den lugna och coola i gänget. Jag var kompis med lärarna och hade höga betyg men var ingen pluggis utan ganska busig ändå och pratade en del på lektionerna. En period var jag ganska skoltrött men annars var högstadiet en bra period, inte jobbigt på något sätt. 
 

Vad önskar du att du hade vetat när du gick i nian?

Att det är viktigt att vara fokuserad och lyssna mer på lektionerna för det är de som ger mycket. Det är inte på liv och död men allt man gör är ju till grund för det som kommer sen och det är samma sak med musiken nu. Man får inte slarva eller göra det ostadigt så här i grunden utan man måste ha en stadig plattform att stå på. 
 

Har du gjort något modigt någon gång?

Jag har inte gjort något storartat utan jag är mer småmodig i vardagen, det tror jag är viktigt. Jag är ingen fegis om någon är utsatt i skolan eller så. Men det finns en viktig skillnad mellan att lägga sig i och att bry sig. Om man inte känner personen behöver man ju inte bli bästisar, det är ju bara konstigt, men jag har alltid varit sjysst och jag tror att det är viktigt. Det stora är att göra små saker för andra hela tiden, att ställa upp och säga ifrån när det behövs. 
 

Vem är din hjälte?

Jag har många hjältar runt omkring mig, min familj och alla jag umgås med som får mig att må bra hela tiden. 
 

Om du kunde få en superhjältekraft, vilken skulle det vara?

Då hade jag gärna velat fälla ut stora vita vingar och flyga. Jag skulle bara flyga runt omkring, just för den här sköna känslan att det går fort.

 

Källa: Aftonbladet 

 


Moa lignell i snabelposten


FRIDA i butik nu!


Konserten med Moa Lignell på Palladium flyttas!

Lokalen för Moa Lignells konsert på Palladium FLYTTAS, den nya lokalen är Kulturbolaget. På samma kväll spelar Joel Alme. Dörrar öppnas 19:00 och spelningen börjar 20:00. Datumet kvarstår, 27/10.

Om du redan köpt biljett till Palladium gäller samma biljett, du behöver alltså inte byta till ny biljett. Kommer du med biljetten till KB som avser konserten på Palladium får du 65:- på KB som är mellanskillnaden! På KB är det ståplatser som gäller, vill du inte gå längre återlämnar du biljetten SENAST på Torsdag 25/10, efter detta datum återbetalas inga biljetter.

Nya biljetter KÖPS HÄR.

Köp FRIDA på Torsdag!


Chatt med Moa Lignell

 

Tilde: Vart brukar du köpa din kläder? :)

Moa Lignell: Carlings, Levi's. Det blir jeans och skjortor för det mesta :)

 

Anette: Du verkar ha stor integritet och mycket skinn på näsan för din ålder. Finns det händelser i ditt liv som präglat det? Gillar din stil:)

Moa Lignell: Hela min uppväxt har gjort mig till den jag är idag. Musiken som spelats har präglat mig, för det är den musiken som inspirerar mig än idag!

 

Runar i Sollebrunn: vem tycker du är Alingsås Stolthet? jag tycker du är det :)

Moa Lignell: Alla Alingsåsare är Alingsås-stolthet, jag är bara en av dom som jobbar meed något som är mer officiellt

 

Tilde Lytholm: Du var bäst i fredags i stockholm! Hur känns det egentligen att ha egna konserter?

Moa Lignell: Hej Tilde! Det känns hur kul som helst! Roligt att du kunde komma i fredags

 

Kim från Göteborg: Hej Moa! Hur länge har du haft dina dreads? Och tänker du ha dom föralltid? :) Älskar din musik!

 Moa Lignell: Jag har haft dom i 2 år, kommer nog ha dom länge till, kan inte hela livet, men vi får se.

 

Alicia på Gotland: Hur ser en vardag ut för dig? sjunger du varje dag, jag tänkte om du jobbar med något annat också eller studerar något samtidigt?

Moa Lignell: Jag går i skolan. Sista året på estet musik

 

Tora: Ja, fan vad fett! Själv spelar jag trummor! 14 år o bor i Malmö. Då ses vi i Malmö då? Stor kram

Moa Lignell: Yes, vi ses då!

 

Moa: Vad gillar du göra på fritiden ??

Moa Lignell: På fritiden vill jag vara med mina vänner och min familj, och bara ta det lugnt!

 

Alicia på Gotland: Hur var tiden på idol? var det jobbigt med tufft schema, fick man lära sig mycket om musik och sång?

 Moa Lignell: Vi lärde oss hur mycket som helst, både på sånglektionerna men också allt annat. Att hantera press och allt det. Det var ganska tufft, men det var ws himla kul så man glömde n'ästan bort att man hade massa press på sig

 

Mandel: spelar du något mer instrument än gitarr?

Moa Lignell: Jag spelar piano och trummor också!

 

Putte: Jag älskar dig och din musik Moa! Älskar du dina fans?

Moa Lignell: Tack! Ja själklart, ni betyder jättemycket för mig!

 

Tora: Ska du till Malmö?

Moa Lignell: Ja, jag har konsert där på Lördag. Den 27 okt´. Kom! :)

 

Ida: Hej Moa vill ha din autograf du är jättebra !!!!

Moa Lignell: Du får komma på någon av mina konserter, då brukar jag komma ut efteråt och snacka lite med er som kollat!

 

Mandel: Hej! Jag var o såg dig på södra teatern och tyckte du var toppen!! Väldigt fina melodier och texter. Och du är grym på gitarr! Jag tänkte på att det mest var unga folk i publiken, vilket såklart har med Idol att göra, men jag hoppas du snart får en äldre publik också, för du är verkligen begåvad! / en 26årig musiker

Moa Lignell: Oh tack du,
Ja, det är många unga men ändå rätt bred publik som jag har. Men jag måste ju jobba upp min publik så som alla andra gör också :)

 

Nepomuk: Hej Moa !

Moa Lignell: Godmorgon!

 

Alicia på Gotland: Hur är det att vara känd, är det jobbigt när folk tittar på en och man inte får vara ifred?

Moa Lignell: Man vill inte riktigt bli "kändis". Mer erkänd flr det man gör. Och så är det, bland dom som verkligen gilalr min musik. Men självklart är det roligt när folk kommer fram och är glada, men ibland kan det bli för mycket ;)

 

Ann-Helen: Har följt dig sedan Idol. Du är så himla bra och har en egen stil. En sak till, även mamma gillar din musik:) Lycka till i framtiden! Kram

Moa Lignell: Tusen tack! Och hälsa din mamma, hehe

 

Nathalie: Hej Moa! Hur var det att åka ut i idol? Jag vet inte om du kommer ihåg dehär men när alla ni i idol va i eskilstuna då träffade jag min syrra och en kompis dig. Vi frågade efter autografer och vi fick krama er och så, kommer dui

Moa Lignell: Det var ganska skönt faktiskt, Jag var ledsen på kvällen när jag hade åkt ut, men det var bara för att jag skulle lämna alla fina människor som jobbade med Idol.
Vad kul att vi har träffats!

 

Karl Ponten: Ska du ut på turne med nya plattan? I så fall till Karlstad?

Moa Lignell: Jag har varit runt lite redan. Än så länge är det inte planerat att jag ska till Karlstad. Malmö, Uppsala och Ronneby är dom städer som är kvar nu!

 

Alicia på Gotland: Har du skrivit fler låtar än din fantastiskt fina "When I held Ya"?

Moa Lignell: Ja, jag släppte ett debutalbum den 12 sep. Different Path heter det, kolla in det!

 

lodi: Hej! Du sjunger jättebra o har bra låtar. Men tycker att du skulle bli så mycket sötare om du tog bort dina "flätor".

Moa Lignell: Haha, dom komemr jag nog inte ta bort på länge ;)

 

Tora: Hur gammal var du när du började med musiken?

Moa Lignell: Jag började spela gitarr när jag var 8 år, men det blev lite mer seriöst runt 11 årsåldern

 

Källa: TV4 

 


Moa Lignell i Efter Tio


Ser du inte videon? Klicka här.
 

Turnédagboken Del 2

Göteborg&Stockholm!

Loreen och Moa - hårbyte?

Ett litet skönt moment ur Hellenius Hörna. 

Photoshoot - Patrik Skoglöw #2

Bild nummer tre fotograferad av Patrik Skoglöw som vi fick lov att posta i vår blogg!

Jammar i logen


Moa repar inför Min Stora Gala

 

"Idag har det varit rep inför Min Stora Gala som är imorgonkväll. Jag ska briljera lite på cellon hade jag tänkt."

 

 

"Lite väl avspänd spelning, Moa"

Fotograf:
Lasse Halvarsson
 
 

Moa Lignell, förra årets Idoltrea och nyligen aktuell med debutalbumet Different Path, besökte Konserthuset i går kväll och det första som mötte publiken var ytterligare en demonstration av hennes väldigt speciella och häftiga sångröst när hon och bandet inledde med låten ”Anything is Enough”.

Hela bandet utstrålade bohempop med sitt tillbakalutade utseende, och inte minst Moa själv signallerade intellektuell kaxighet med kontrasten mellan sofistikerad utstyrsel och de långa dreadlocksen.

Genomgående var framträdandet väldigt atmosfäriskt, och tonerna av sångerskans röst flöt till synes friktionsfritt ut i mörkret i salongen tillsammans med den dimlika dekorröken.

Men trots att musiken i sig var bra, så hände inget mer spännande på scenen än att pedal-steel-gitarristen vid ett tillfälle kort reste sig upp för att nå upp till mikrofonen i ett stämsångsparti.

Det kändes som att artisterna litade till musiken i sig och det ibland festliga ljusspelet för att hålla publikens intresse uppe, och detta funkade i och för sig till viss del då de flesta låtarna var riktigt gripande. Särskilt om man lyssnade på de poetiska och känslosamma texterna fick materialet ännu en dimension, men lite action och jäklar anamma på scenen hade verkligen inte skadat.

Egenskrivna Idolaudition-låten ”When I Held Ya” fortsätter att vara Moas starkaste låt, och fick med sitt maffiga framförande alla de andra låtarna att kännas som de tolv obligatoriska utfyllnadsspåren på ett nittiotalsalbum i jämförelse.

Men även om Moa Lignell är en fantastisk sångerska med en imponerande repertoar, och gruppens image säkerligen är menad att vara aningen laidback, är jag på grund av energibristen på scenen efter en dryg timmes konsert ännu inte övertygad. Stående ovationer och inrop till extranummer visade dock att showen ändå gick hem hos många.

Personligen hade jag föredragit en mindre, mysigare lokal för den här typen av stillsamt, atmosfäriskt framträdande, och det är nog där skon klämmer också.

Gevaliasalens storlek och form tar liksom bort det intima elementet som den här typen av musik är beroende av. Det tog udden av en annars väldigt fin show.

Christina Smedbakken

Källa: GD

 


Moa Lignell Daily Intervjuar Moa #2

Vi fick rätt så många frågor till intervjun, vi valde ut de absolut bästa frågorna{omformulerade vissa} + la till några som vi ställde till Moa i Stockholm. Några av era frågor har Moa redan svarat på i andra intervjuer - gå tillbaka till vårt inlägg där vi behövde frågor, här, och läs igenom kommentarerna, vi har svarat på de kommentarerna där det redan finns ett svar, så att så många som möjligt ska få svar på sina frågor!
Vi hade kunnat skrivit av intervjun lite mer proffsigt, men det är mycket roligare om ni får läsa om skämten med osv.
Vill passa på att tacka Moa som tog sig tid att göra en intervju med oss och vara allmänt go, och tack till Em som fixade ihop allt åt oss! Kärlek till er.♥ Tack till kära Rim som filmade och gulliga Nathalie som hjälpte mig att ställa frågorna!


Ser du på X-factor?
Nä.

Inte alls?
Jag har sett någon gång men jag vet inte ens vilken kanal det går på. Jag såg en dålig gå vidare och då kände jag bara; nej.

Vilket tema under idol var roligast?
Roligast var nog temat då man fick sjunga till fansen/någon, i Malmö eller vart det nu var. Det var roligast. Man kunde dedikera till någon liksom!

Har du någon gång funderat på att skriva låtar på svenska?
Inte riktigt. Jag tycker det är mycket enklare att formulera mig på engelska, men kanske någon gång, vi får se.

Hur förbereder du dig inför en konsert/spelning?
Det är en process som tar ungefär en dag, mycket sömn och sedan är det bara att fokusera. Sen har jag ju ett väldigt roligt band så vi skrattar hela tiden, haha. Precis innan så sjunger jag upp och står och hoppar lite. Sen blir jag jätte nervös precis innan och känner "nej, det finns ingen återvändo".

Vilken skiva är den bästa du har köpt?
En av Anna Ternheims plattor...Nä...Jo...fast den har jag inte köpt! Men den är väldigt bra. Den bästa skivan jag har köpt måste nog vara Robbie Williams, för länge sedan.

Vilken låt lyssnar du mest på just nu?
Den här, Pumped up kicks, den är bra. Det är bara för jag star-ade den nyligen på Spotify så nu ligger den där.

Lyssnar du mest på gammal eller ny musik?
Blandat men mest gammalt.

Har du tillägnat någon låt du skrivit till någon speciell?
På ett eller annat sätt är alla låtar som jag har skrivit tillägnad till en eller flera personer.

Vilket är ditt favorit TV-program?
Jag gillar mat program, typ...

Sveriges mästerkock?
Ja! Jag älskar Sveriges Mästerkock, det är askul, det följer jag jättemycket. Sveriges mästerkock och Vad blir det för mat, bra skit!

Vad gillar du för typ av filmer?
Filmer som är tunga. Skräckisar är inte så jävla roligt. Jag gillar typ Titanic och The Notebook.

Hur var du i högstadiet?
Den jobbiga personen, nej inte den jobbiga men en retsticka. Jag har alltid skämtat med lärarna och fått bra betyg, hehe...

Du har sagt att du har skrivit musiken helt själv på två låtar på din platta, vilka är det?
Ungefär hela Live Your Life förutom sticket, Last guitar helt själv, When I held Ya och till en början Walking Down, fast då var det en reggae-låt.

Gillar du all uppmärksamhet som du får?
För det mesta. Ehm, men ibland blir det jobbigt. När det kommer såhär...Nej, ska inte gå in på det men ibland blir det för mycket.

Brinner du för någonting annat än musiken?
Inte riktigt brinner för, men jag gillar att skejta och fiska, hehe, "brinner för att fiska".

Hur många gitarrer äger du nu?
Fyra.

Skriver du fortfarande musik, eller satsar du helhjärtat på spelningar just nu?
Just nu har jag bara fokuserat på spelningarna.

Finns det låtar som ni producerade som inte kom med på skivan?
Inte som vi producerade, men det finns låtar som vi skrev som inte kom med.

Planerar du att flytta ifrån Alingsås snart?
Inte än på ett tag, om några år. Jag är ju i Stockholm ofta, så kanske...Men jag ska gå klart skolan först! Skolan är VIKTIG! *tittar in i kameran*

Har du alltid gått din egen väg?
Ja.

Tog det lång tid att "hitta" den?
Jag tog bara a different path, haha.
Nä men, nä, jag har alltid gjort som jag velat, har aldrig varit såhär "hmm, vem är jag?"
Vad har du tänkt att göra sen när turnén tar slut?
Skriva. För att det är kul. 

Intervjun får inte publiceras någon annanstans.

Vinnare Nummer 3

Tredje och sista vinnaren i vår poster-tävling har dragits och vinnaren heter...
SARA!!!!!
Grattis! Och stort tack till alla som var med i tävlingen, vi ska försöka fixa fler tävlingar med fina priser till er!

20.10.12 Different Path Turné, Gävle

Ni som ska på någon konsert i fortsättningen; Moa signerar efter sina spelningar,
så ha inte så bråttom hem, då kanske ni missar henne!

19.10.12 Different Path Turné, Stockholm

Fotograf Christer Folkesson © Festivalphoto
 
Fråga innan ni använder bilder/videos som vi fotat/filmat.
Jag kan tala om för er som har biljetter till kommande spelningar att konserten är sjukt bra, mysig och känslosam! 

"Repar inför kvällens gig här i Gävle Konserthus! #Gavle #Konserthus"


"Rediga pojkar (bild från Gbg)"


Imorgon

Bilder från kvällens konsert kommer imorgon kväll, även svaren på era frågor förmodligen!

Ivrig, charmig och självsäker

så många får Moa Lignells första turnépremiär

 

Det är inte många minuters promenad mellan Nordstan och anrika Trädgår’n.

Ändå är det ett imponerande kliv 18-åriga Moa Lignell har tagit sedan hon, för inte så värst länge sen, stod och underhöll de som bemödade sig att lyssna i Göteborgs stökigaste köpcentrum. I kväll gör hon sin allra första egna konsert och behöver knappast kämpa för att höras.

 

kompentent band

 

Inför en artigt sittande publik bländar sångerskan från start. Hon låter lika ivrig som självsäker, charmar lika mycket som hon övertygar. Med sitt kompetenta band som trygg ryggrad, där inte minst trummisen Per Eklund briljerar, får Lignells debutskiva en helt annan kraft och tyngd live. Låtarna känns djärvare. Lite djupare och mer sällsamma. För första gången sen det där magiska audition-ögonblicket sitter jag med samma gåshud.

Alingsås Tracy Chapman har visserligen svårt att hålla spelningen intressant hela timmen. Hon är några riktigt starka låtar kort och den vackra covern på Bon Ivers ”Skinny love” räcker inte riktigt för att väga upp några ljumma stunder i mitten. Men, i den här stillsamt puttrande popgenren finns det betydligt mer erfarna artister än Lignell med samma problem.

 

inte brilijant än

 

Mest av allt är kvällen ännu ett bevis för hur begåvad Moa är. Hon är inte briljant än, men premiären visar att hon kanske har betydligt kortare väg dit än man vågat tro. För redan när sångerskan kliver av med händerna fulla av blomstergratulationer har man glömt att det ju,

 
Källa: Aftonbladet


Ikväll smäller det på Södran!

Hoppas ni bokat biljetter till kvällens spelning på Södra teatern i Stockholm, annars kan ni göra det via deras hemsida.
Jag, Amanda, ska snart ta tåget för att åka dit, kom fram och säg hej om ni ser mig!:) Ska även leta upp poster-vinnarna där och ge dem affischerna, har en spontan vinnare på gång! Rött hår, röda läppar, så hittar ni mig!
Ska försöka ladda upp bilder under kvällen. Hoppas vi ses!

18.10.12 - Different Path Turné, Göteborg


FotoNiklas Axelsson- Rockfoto.nu
 


GP recenserar premiären

 

Bild: Per Wahlberg
 Moa Lignell | Trädgårn, torsdag

Rock

Moa Lignell

Trädgårn, torsdag

Publik: 200.

Bäst: When I held ya är outstanding.

Sämst: För långt.

Svårt det här. Å ena sidan: Moa Lignell gör sin första egna konsert. Någonsin. Å andra sidan: Hon är en av Sveriges just nu mest spelade och säljande artister.

Så vad ska man ta hänsyn till? Hur mycket av den storögda valpighet som Idol-Moa faktiskt bjuder på ska man ta med i räkningen här?

 

Jag väljer en sorts medelväg och konstaterar att det naturligtvis finns en hel massa att jobba på, men att Moa Lignell klarar sin premiär utan att någon gång falla utanför ramen. En timme är visserligen tjugo minuter för långt om man ser till låtmaterialet och bandet hon har med sig är sällsynt anonymt, men Moas egen musikaliska insats finns inte mycket att anmärka på. Hon ”levejejaj”, om man ska snacka Andreas Carlsson-språk.

 

Det tar några låtar in i setet innan hon börjar sjunga ut ordentligt, men när hon gör det så hörs det tydligt att hon har klar potential att bli en svensk mjukisvariant av Ani DiFranco. Utan kanterna men med rösten, en klar och tydlig och framförallt väldigt säker sådan. Inte en sur ton på hela timmen.

 

Allra bäst och med mest värme och inlevelse sjunger hon When I held ya och det är naturligtvis helt rimligt då det är den enda av alla låtar som verkligen är värd att leva ut till, det slår en varje gång man hör den hur superstark den är.

Publiken i de glest placerade stolarna ställer sig upp och ger en rejäl ovation när allt är över och huvudrollsinnehaverskan får en rejäl, inplastad blomsterkvast. Hon ser glad ut. Men kanske framförallt lättad över att premiären är överstökad. Gott så.

Daniel Claeson


Daniel på GP recenserar, vad säger ni som var där, var detta en rättvis recension? Ganska hård i mina ögon.


"Avslutar en grym premiär med mat och dryck!"


18.10.12 - Different Path Turné Backstage, Göteborg

Maila bilder från kvällen till mldaily@live.se

Musikguiden med Moa Lignell, Dag Fyra

 
Lyssna: Musikguiden i P3 med gästredaktör Moa Lignell 18/10

Turnédagboken del 1

Göteborg!

"Fint skare va!"


Nu börjar turnén!


Musikguiden Med Moa Lignell, Dag Tre

  
Lyssna: Musikguiden i P3 med gästredaktör Moa Lignell 17/10

Moa och skäggen


Moa Lignell i Gomorron Sverige


Go morron Sverige


Musikguiden Med Moa Lignell, Dag Två

Lyssna: Musikguiden i P3 med gästredaktör Moa Lignell 16/10

Moa Lignell repar inför turnén

Moa är i Stockholm denna vecka för att förbereda upp inför turnén, göra musikguiden. Desutom har hon ju sin konsert i Stockholm på Fredag, det får ni inte missa!

Musikguiden med Moa Lignell, dag ett

Moa värmer upp musikguids-veckan med lite myslåtar samt låtar som präglat henne sen barndomen, till den hon är idag!
Lyssna: Musikguiden i P3 med gästredaktör Moa Lignell 15/10

Tipsa Musikhjälpen om Moa!


Tre programledare flyttar in i en glasbur för att samla in pengar till Radiohjälpen. Sänds non-stop i P3 och på webben och nätter/dagar i SVT.

För att tipsa Musikhjälpen om Moa Lignell kan ni göra följande:
* Skicka ett mail till tove.meyer@sverigesradio.se där du kort skriver att du vill att Moa Lignell ska vara musikgäst i programmet.
* Skicka en kommentar HÄR på Facebook, skriv bara "Moa Lignell".

Dagens Bild #41


Glöm inte bort att ställa dina frågor till Moa Lignell här(<klicka). Vi stänger inlägget snarast!

Moa på Gondolen

MollyHammar @ instagram

 


Nästa veckas redaktör: Moa Lignell

 
 
foto: Karin Eller
 

P3. Stjärnskottet Moa Lignell skrev förra året Idolhistoria när hon blev den första deltagaren att gå vidare i tävlingen med en helt egen låt. Moa vann både Sveriges och Idoljuryns hjärtan när hon klev in på audition och framförde sin låt “When I Held Ya”.

På Rockbjörnen-galan i början av hösten belönades hon med pris för för årets genombrott och strax efter det släpptes äntligen hennes debutalbum “Different Path”.

När Moa Lignell nu gästar Musikguiden berättar hon om sin väg fram till Idol och hur det kändes när hon stod där i tv-kamerornas blickfång. Det blir mycket akustiska gitarrer, lite munspel och stämsång när Moa spelar musik som hon lyssnat på hemma i huset i Alingsås under uppväxten. Dessutom spelar hon låtar som hon själv framfört som gatumusiker under sommarloven, innan hon blev Idol-Moa med hela svenska folket.

 

Musikguiden i P3 med Moa Lignell, måndag - torsdag kl. 18.30 med start 15 oktober. Programmen går även att höra i efterhand på sverigesradio.se/p3/musikguiden

 

Källa: SverigesRadio


"Södran, vi ses nästa fredag! #södran #södrateatern #moalignell"


Populära Moa Lignell drog storpublik

Moa Lignell. Foto: Lars-Åke Gustavsson/SR.
 
Lyssna: Moa Lignells konsert

Moa Lignell sjunger för världens barn


Vimmelbilder på Moa Lignell @ Sarah Dawn Finer Premiären

 
 
 
Källa: ImproveMe 
Moa Lignell med Emilie.
Moa Lignell och My (TV4), bild från Mys instagram.
 

"Sarah Dawn Finer bjuder på fin-sång på sin releasefest."


Skicka in era frågor!

Hej! vi har blivit efterfrågade av läsarna att göra en till intervju med Moa och det är planer på gång, så skicka gärna in frågor till Moa i kommentarsfältet till DETTA inlägg.

En fråga per kommentar så vi lätt kan sortera, men skicka in så många frågor du vill.

Brainstorma!


Alla performances från Moraeus Med Mera

      

Dagens Bild #40


Moraeus med mera

 

Moa Lignell på TV Ikväll!

Ni missar väl inte Moraeus Med Mera på SVT1 ikväll klockan 20:00? Tänkte väl det!
I veckans avsnitt medverkar Lasse Stefanz, Mash Up International, Kajsa Grytt och Moa Lignell.

Different Path ligger 12:a på albumlistan

Det vimlar av nykomlingar på albumlistan denna vecka. Etta är Peter LeMarc som gör comeback med nya skivan Svag doft av skymning. Han följs av Stiftelsen som är nya tvåa och Green Day som går rakt in på tredjeplatsen. På singellistan är Swedish House Mafia fortfarande etta med Don't you worry child.

 

ALBUM

1. (Ny) Peter LeMarc: Svag doft av skymning

2. (Ny) Stiftelsen: Ljungaverk

3. (Ny) Green Day: Uno

4. (Ny) Kenneth & The Knutters: Precis som det ska va

5. (2) Bob Dylan: Tempest

6. (4) Mumford & Sons: Babel

7. (1) Pink: The truth about love

8. (8) Mark Knopfler: Privateering

9. (Ny) Sparzanza: Detah is certain, life is not

10. (Ny) Fatboy: Love creole

11. (Ny) Callinaz: Så kom jag till Provence

12. (9) Moa Lignell: Different path

13. (7) Tomas Ledin: 40 år 40 hits: ett samlingsalbum 1972-2012

14. (6) Agnes: Veritas

15. (5) The Killers: Battle born

16. (29) ZZ Top: La futura

17. (Ny) Moneybrother: This is where life is

18. (Ny) Steve Harris: British lion

19. (10) Laleh: Sjung

20. (Ny) Eva Dahlgren: Tid - urval av sånger 1980 till nu


Källa: GP


Lite gifs

 
Fyller upp ett blogginlägg med lite nygjorda gifs bara för er gif-älskare att se på!

Gratis halvtimmeskonsert

Innan livemusiken med Moa Lignell gästas Fredrik Eliasson av Sarah Dawn Finer som kommer till studion för intervju. I veckan är hon aktuell med nytt album som hon gjort tillsammans med Mauro Scocco.
Källa: Sverigesradio

 


Nytt konsertdatum!

Den 31 oktober klockan 19:00 spelar Moa på Reginateatern i Uppsala!
Biljetterna kostar 225 kr och du beställer biljetter ovan! För att se fler turnédatum, klicka här.

Ny email

Vi har bytt email till MLDaily@live.se, anledningen är att några till trott att vi varit Moa pga emailens namn, så vi har bytt nu, sorry för detta! Råkar ni skriva till gamla mailen är jag dock säker på att den hamnar i nya inkorgen, men för att vara säker! Så alla fanmail ni ska skicka in - skicka in till nya mailen!


En fråga ang. breven

Fick en fråga ifall man fick skicka in ett handskrivet brev till någon adress.
Självklart kan du göra det, vill ej lägga ut min adress på nätet här dock så om du vill skicka ett handskrivet
brev till Moa så kan du maila oss och be om adress så får du den. Var noga med att skicka den ganska snarast dock, ifall posten skulle bli försenad osv.

"Fan vad snygg jag hade varit i mustasch.. Ibland önskar jag att jag var en kille.." @julianicoline


Fanbrev

Vi har fått in några mail (av misstag, några som trodde vi var Moa.. Det är vi alltså INTE;)), till Moa.
Kom då precis på ideén att om fler av er, vill skriva fanbrev till henne eller någon liten hälsning, så kan ni maila oss
det så kommer vi ge henne henne dem vid ett senare tillfälle. Skulle vara jätteroligt! Maila bara in hälsningen/brevet till vår email moa-lignell@hotmail.se,samt ert namn och adress ifall ni vill försöka få ett svar av Moa(vi läser inte breven) så fixar vi ut dem och ger dem till Moa, eftersom det inte finns någon officiell fan-adress för brev hitills.Deadline är 16e oktober, då måste dem vara inne. Kram!

"Är ute och rastar två busfrön!"


Rabattkod till våra läsare

Ifall ni är sugen på att beställa ett egendesignat skal från caseapp så får våra läsare nu en exlusiv
rabattkod som ger er  20% av beloppet till och med 14/10. Rabattkod: moalignell.
Det finns även presentkort att köpa och snart kommer det finnas möjlighet att köpa skal för iphone 5 så håll utkik! http://caseapp.se/

"@iawik hjälper mig att söka på google. Puss mig"


Vinn biljetter till MinStoraGala

I samarbete med Min Stora Dag, som hjälper sjuka barn att förverkla sina drömmar (ni kanske minns när
Moa fick Wilmas dröm i uppfyllelse? Det kan ni se härså kommer det ske en gala den 22 Oktober på Cirkus i Stockholm. De sjuka barnen får chansen att för (ibland första) gången resa med familjen och bo på fint hotell samt se massor av kändisar. En av artisterna som ska uppträda är Moa Lignell
Galan kommer att sändas i TV4 under mellandagarna.
 
Antalet biljetter är begränsat och priset är 950 kr, när du köper biljett så ger du samtidigt till Min Stora Dag, då du för varje biljett betalar ett sjukt barns biljett. Vill du istället vinna biljetter så kan du maila tavlingsbidrag@ving.se med motiveringen varför du tycker att projektet MinStoraDag är viktigt. Fyll även i namn, adress och telefonnummer i mailet. Tävlingen avslutas 2012-10-07.On Track Magazine

Finns på Centralen i Göteborg. Tack för bilderna Nathalie!

Påminnelse

Alla glömmer vi saker ibland så tänkte bara dra en påminnelse för alla bloggläsare där ute!
Den 7:e oktober, alltså  Söndag är Moa med på TV i programmet Moraeus Med Mera,
klockan 20:00 i SVT1. Missa inte det!

Har du inte haft tillgång till internet på länge så kanske du även har missat att Moa
kommer ha sina första konserter nu i Oktober! Det får du inte missa! Info om städer,
tider och vart du bokar biljetter kan du se här.

Iphone skal med Moa

Det är många av er som undrat vart man kan köpa t-shirts,posters,iphone skal osv med Moa som motivet!
Jag har hittat en superbra sida där du kan designa dina egna iphoneskal,snabb leverans och gratis frakt!
Fick alldeles precis hem mitt skal från caseapp. Ni kan använda färgglada bilder, svartvita, göra kollage att använda osv. Jag valde de två ovan, som är fotograferade av Patrik Skoglöw!
 
Så, där har ni ett litet tips, ifall era iphones känns lite tråkiga! ;)

30.09.12 Live @ Nordstan, Göteborg

Bilderna tillhör Moa Lignell Daily, fråga innan ni använder dem. 
Om du är med på någon bild utan vilja, maila oss!

Read Moa Lignell Daily in English.
Moa Lignell, 21 år, kommer från Alingsås och deltog i Idol 2011. Hennes genombrottslåt "When I Held Ya" har haft succeé med över en miljon views och sålde Guld, Platina och Platina x2. Debutskivan "Different Path" debuterade som #2 på Sverigetopplistan.

Just nu aktuell med hennes andra album "Ladies' Man".

Design gjord avAmanda.
RSS 2.0