Mix megapol top 50

Moa förklarades tydligen att komma på plats #22 med whatever they do. when i held ya kom på FEMTE plats!!
 

"@iawik vet var hon har mig"


Gott nytt år!

Gott nytt år önskar vi på MLD!

Live Your Life (acoustic)


Repris av Musikguiden i P3 med Moa Lignell

För er som saknar/missade Moa Lignells Musik-guide-vecka hos P3 så går den i repris fr. idag till Torsdag,varje kväll klockan 18:30.
Orkar du inte vänta? Ingen fara, kolla in vår kategori med radioinslag här och bläddra till musikguiden.
Ni har väl inte glömt att vi finns på Twitter med? @MoaFans heter vi där, men den accounten drivs av mig och min vän Nathalie. 

Årets bästa låtar

31: When I Held Ya

Så, låt oss kasta in ytterligare en nyare Idol-stjärna. Moa Lignell slog knockout redan på audition med When I Held Ya som fick Alexander Bard att gå i spinn. Låten var tydligen slitstark och blev i år en stor radiohit. Moa drog till Kanada, hittade en hök och lät kameran rulla:
Källa: Labyrint

MIX MEGAPOL TOPP 50 FRÅN 2012

Rösta på Moa Lignell hos MixMeganpol i årets Topp 50. På nyårsafton klockan 14:00 redovisas listan.
För att Moas låtar/låt ska placeras så högt upp som möjligt föreslår jag att vi/man bara röstar på en speciell låt, When I Held Ya,röstar man på fler vilket givetvis är asbra så borde ni iaf rösta på When I Held Ya också! Nästan alla känner till den låten och jag tror att även "icke-fans" kan rösta på den, så nu försöker vi få upp Moa till placering 1!
Jag tror du kan rösta hur många gånger du vill, du röstar på Moa Lignell hos Mix Megapol HÄR.
 

Min Stora Gala

Min%20stora%20gala
Se hela galan där Moa Lignell deltog ovan!

Imorgon får hundratals barn sin dröm uppfylld

15-åriga Ellen Lundgren från Uppsala har reumatism sedan hon var två år. Hon är ett av hundratals barn som fick vara med på den stora artistgalan arrangerad av MinStoraDag på Cirkus i Stockholm. I morgon sänds hela galan i TV4.

Sedan SJ för tre år sedan inledde sitt samarbete med MinStoraDag, stiftelsen som uppfyller svårt sjuka barns drömmar, har SJs resenärer varit med och skänkt 2 541 resor till ett värde av 1,7 miljoner kronor till resor med SJs tåg.

Flera av dessa resor utnyttjades när barn och deras familjer från hela Sverige reste till Stockholm för den stora artistgalan, Min Stora Gala. I TV på torsdag uppträder bland andra artisterna Eric Saade, Danny Saucedo, Amy Diamond, Moa Lignell, David Lindgren och konferencieren Martin Timell för hundratals barn och föräldrar.

- Det var jättekul att se alla artisterna på så nära håll. Jag tyckte bästa om Linnéa Henriksson och när galan var slut fick vi träffa alla kändisar, säger Ellen Lundgren.

Stiftelsen MinStoraDag är strategisk partner till SJ. Sedan några år tillbaka har alla resenärer som är med i SJs kostnadsfria medlemsprogram SJ Prio möjlighet att skänka poäng till MinStoraDag.

- Gensvaret från våra resenärer har varit enormt. Vårt mål är att SJ Prio ska försörja MinStoraDags totala resebehov framöver, säger Sofia Edholm, chef för SJ kundprogram.

- Samarbetet med SJ är oerhört värdefullt för oss. Vi känner ett stort stöd och engagemang från SJs resenärer. Deras skänkta poäng gör att vi på ett billigt, miljövänligt och smidigt sätt kan resa med barnen och deras familjer när vi genomför våra aktiviteter. Det underlättar vår verksamhet mycket, säger Richard Fors, generalsekreterare på MinStoraDag.

Volontärerna på MinStoraDag har tillsammans med sjuka barn och deras familjer genomfört nära 2 600 resor med tåg de senaste åren. I samarbete med universitetsjukhusen i landet förverkligar MinStoraDag upplevelsedrömmar som barnen har, för att underlätta vardagen när behandlingarna är tuffa. De vanligaste resmålen har varit från någon av städerna Göteborg, Linköping, Karlstad, Västerås, Borlänge, Gävle, Örebro och Stockholm.

MinStoraGala är just en sådan dröm där många barn fick chansen att resa till Stockholm och träffa sina drömartister.

MinStoraGala sänds i TV4 torsdagen den 27 december klockan 20.00.


Min Stora Gala sänds på TV

På Torsdag(27:e) så sänds Min Stora Gala på TV4 klockan 20:00 till 21:30.
Om ni tar en titt så kanske vi får en glimt/se Moa uppträda på galan! Om ni vill läsa om leukemi-drabbade Moa som i samband med galan fick träffa Moa Lignell så kan ni göra det här.
(Förresten, vart har ni tagit vägen, haha? :D Läsarna bara dräller in men ni har slutat att kommentera?:) Shape up :D)

God jul önskar vi på MLD


"Varit runt på en julrunda hos släkten. Avslutade hos Freddan och tjejerna #faster"


Flashback; Molly sjunger When I held Ya

Molly%20sjunger%20When%20I%20held%20ya

Dagens Bild #57


Stöd MinStoraDag

Moa Lignell har startat en egen insamling till MinStoraDag här, ifall du klickar på länken så kan du donera pengar till hennes fond och hjälpa till!

19.12.12 - Spelning, Lilla Torg

Fotograf; Lind
Fotograf; izabelx @ instagram
Fotograf; jossanekenros @ instagram
Fotograf; thecowisfromsweden @ instagram

"Denna har min bror, Emil, gjort. Kram på honom.."


Moa Lignell sjunger Someday At Christmas

Här är låten Moa sjöng på Esteternas julkonsert.

Moa Lignell värmde frusna själar


Foto: Bosse Nilsson
Redan vid 18-tiden på onsdagskvällen hade de första åhörarna samlats på Lilla torg för att lyssna till Moa Lignell i den mörka decemberkvällen.
Klockan 20 äntrade hon scenen i den mörka decemberkvällen inför en publik på ett hundratal.
 
 

15.12.12 - Spelning, Hässelby

Video från Youtube-user Em Kei.
 

Moa har fötterna på jorden

 

KONSERT. Låten hon gjorde audition till Idol med blev en hit och hon slutade trea i tävlingen. Moa Lignell har också hunnit släppa ett album i höst. Men hon går fortfarande kvar i skolan.
– Det är otroligt skönt att kunna ha en vardag, ha samma liv som innan.

För många av de som sökte till Idol var drömmen att vinna tävlingen och det åtråvärda skivkontraktet. Moa behövde inte vinna – med den egenskrivna låten "When I held ya" som hon presenterade sig själv med under auditionsturnén fick hon en omedelbar hit och sedan dess har det bara rullat på.
– Jag fattade inte det riktigt själv, kunde inte inse hur omtyckt låten kunde bli. Jag tvekade faktiskt själv om jag skulle köra låten vid min audition, säger hon.

Det var mer hon inte riktigt förstod i samband med tävlingen.
– Under audition och slutaudition fattade man typ ingenting. Om någon sjöng skitbra eller wailade värsta grejen tänkte jag, "shit, vad gör jag här". Jag fattade inte grejen, säger hon.

När vi pratas vid har hon precis kommit hem från skolan. För trots att hon har en musikkarriär på gång vägrar hon överge sina studier. Första halvan av tredje året på estetiska programmets musikinriktning är snart avverkad, och trots att hon missat mycket tycker hon det är viktigt att ta studenten.

Hur fungerar det att kombinera skola och en musikkarriär?
– Det går bra än så länge. När jag är ute med musiken tänker jag inte på skolan och när jag är i skolan tänker jag inte på musiken. Jag är otroligt tacksam att jag fått gå kvar, fast att jag varit borta så mycket. Det är otroligt skönt att kunna ha en vardag, ha samma liv som innan.

Och musikbranschen, hur upplever du den?
– Väldigt annorlunda mot hur jag tänkt mig den. Det är väldigt mycket folk omkring en. Men jag har haft tur med teamet jag har runt mig, vi jobbar väldigt mycket tillsammans. Jag kan tänka mig att det finns mycket "hey baberiba-skivbolag". Självklart var många i min omgivning oroliga men jag har alltid varit väldigt noga med att visa vad jag vill, säger Moa Lignell.

En kort tid efter att Idoläventyret var över släpptes hennes auditionlåt When I held Ya på singel och gick rakt upp i topp på svenska digilistan. Men trots framgången har Moa inte känt någon press inför fortsättningen.
– Det var aldrig, "Moa, vill du göra en skiva", utan mer, "Moa, vill du skriva tillsammans med någon". When I held ya hade sin historia och det går inte att skapa den situationen igen. Med Different Path ville jag bara skapa en skiva som lät bra, säger hon.

Skivan fick ett mestadels gott mottagande och många av recensionerna, även de som var åt det mer negativa hållet, var väldigt uppmuntrande, med uttryck som "början på något större", "lovande både som låtskrivare och artist" och "bra bit på vägen".
– Det är asgott. Jag hade inte blivit glad om alla skrivit att skivan var "asbra" eller "det här är perfekt". Jag vill utvecklas hela tiden.

I kväll sjunger Moa Lignell i Kristianstad.
– Hoppas det inte blir som i Hässelby i lördags. Då hade jag snöstorm rakt emot mig, säger hon och skrattar.

Efter det väntar lite julledighet och så ska Moa börja skriva nya låtar igen.
– Det ska bli skönt att komma igång. Musiklivet består av två delar, att skriva och att åka ut och sjunga och jag gillar att den omväxlingen.

Om fem-tio år, var ser du dig själv då?
– Då har jag några skivor bakom mig, har turnerat och haft jäkligt roligt. Inget storslaget, säger Moa Lignell.

Källa: skanskan.se

 

 


"Saknar dig manetmannen"


Julkonsert med hjärta

Vilken härlig julkonsert det blev! Fantastiska artister som bjöd på sig själva, högt tempo och en skön blandning av musik.

Smyrnas Symfoniorkester och kören Krydda stod för den stämningsfulla inramningen tillsammans med John Kluge i några av våra mest älskade julsånger.
Slagverksgruppen KOMODO var lika proffsigt crazy som alltid och Claes Malmberg "tjötade" med publiken och balanserade hårfint mellan komik och djupa tankar om medmänsklighet. 
Mission Possible rockade loss så att hela kongresshallen gungade, medan Moa Lignell skapade värme och känsla med sin personliga singer/songwriter-stil. 

Vi vill tacka alla artister som ställde upp pro bono denna kväll.
Tack också till Svenska Mässan som tillhandahöll både lokal, personal och teknik helt kostandsfritt.
Och ett stort tack till alla i publiken som kom och gjorde konserten till en kväll som värmde i hjärtat. 

Alla intäkter går oavkortat till Göteborgs Räddningsmissions arbete bland hemlösa och socialt utsatta människor i vår stad. 
En julkonsert med hjärta

Foto: Christer Hedberg

Källaraddningsmissionen.se

 


"@iawik jag är ditt största fan"


Läsarbilder #7

Fin bild som Nathalie Salomonsson har gjort, med ett mycket bra citat.

P4 Live med Moa Lignell

Lyssna: P4 Live med Moa Lignell 20121215 20:03
 
Du kan senast skicka in din hälsning på Tisdag.

Lyssna på Moa Lignell i P4 live

Om 2-3 minuter hör du Moa Lignells konsert från Södra Teatern i P4 Live!
Tune into http://sverigesradio.se och välj P4, lyssna på ekot/moas konsert. Om den läggs upp i efterhand publicerar vi den här!:)

Dagens Bild #56


Esteternas Julshow

© Fotograf; Emilia Forsberg, http://kristenblondin.blogg.se/
 
Brukar ej posta bilder som är lite mer privata men vi fick tillåtelse av fotografen Emilia och Moa att publicera dessa tre bilder från Esteternas julshow! Emilias blogg hittar ni ovan!

08.12.12 - Spelning, Falköping

Tack till © Sofia som skickade in bilderna!

Dagens Bild #55


MOA LIGNELL DAILY FYLLER 1 ÅR!

Idag har bloggen funnits i 1 år. Helt sjukt! Tack till alla läsare som klickar in hit varje dag, skickar mail med tips, bilder och hjälper oss att hålla bloggen uppdaterad. Och tack till Moa som vi under loppet av ett år hunnit göra  två intervjuer med, och tack till E som hjälpt oss fixa det! ♥
 

Mix Topp 20 // 9 December

1. PETRA MARKLUND - HÄNDERNA MOT HIMLEN
2. FUN - SOME NIGHTS
3. DARIN - ASTROLOGEN
4. STIFTELSEN - VART JAG ÄN GÅR
5. SWEDISH HOUSE MAFIA - DON´T YOU WORRY CHILD 
6. PINK - TRY
7. LINNEA HENRIKSSON - LYCKLIGARE NU
8. MAGNUS UGGLA - JAG OCH MIN FAR
9. DARIN - EN APA SOM LIKNAR DIG
10. EMELI SANDÉ - READ ALL ABOUT IT
11. FRIDA AMUNDSEN - CLOSER
12. AGNES - ONE LAST TIME
13. NICKELBACK - LULLABY
14. GOTYE - SOMEODY THAT I USED TO KNOW
15. RIHANNA - DIAMONDS
16. LOREEN - CRYING OUT YOUR NAME
17. BRUNO MARS - LOCKED OUT OF HEAVEN
18. TAKIDA - SWALLOW (UNTIL YOU´RE GONE)
19. MOA LIGNELL - WHATEVER THEY DO
20. OF MONSTERS AND MEN - LITTLE TALKS

Det Senaste På Twitter

Läs nedifrån och upp.
 

Lussenatta med populära Moa Lignell

Falköpings drogfria tradition att anordna aktiviteter och disco för kommunens högstadieungdomar tar nu ytterligare ett steg. Med stöd av ungdomspotten har en grupp elever i år åtta på Vartoftaskolan bokat in Moa Lignell som fick sitt genombrott i tv-programmet Idol. Hon ställer sig på scenen i Odenhallen på lördagskvällen (8/12).

Källa: FT

 


Mix topp 20 // 2 December

1. FUN - SOME NIGHTS
2. PETRA MARKLUND - HÄNDERNA MOT HIMLEN
3. SWEDISH HOUSE MAFIA - DON´T YOU WORRY CHILD
4. STIFTELSEN - VART JAG ÄN GÅR
5. PINK - TRY
6. DARIN - ASTROLOGEN
7. LINNEA HENRIKSSON - LYCKLIGARE NU
8. EMELI SANDÉ - READ ALL ABOUT IT
9. FRIDA AMUNDSEN - CLOSER
10. MAGNUS UGGLA - JAG OCH MIN FAR
11. NICKELBACK - LULLABY
12. DARIN - EN APA SOM LIKNAR DIG
13. AGNES - ONE LAST TIME
14. RIHANNA - DIAMONDS
15. GOTYE - SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
16. MOA LIGNELL - WHATEVER THEY DO
17. LOREEN - CRYING OUT YOUR NAME
18. OF MONSTERS AND MEN - LITTLE TALKS
19. TAKIDA - SWALLOW (UNTIL YOUR GONE)
20. THE SCRIPT FEAT WILL.I.AM - HALL OF FAME

Så mycket tjänar de hetaste 90-talisterna

Moa Lignell tjänade 29 200 kronor förra året då hon medverkade i Idol, vilket är mycket med tanke på att hon tjänade pengarna bara med hjälp av idol, singeln hade inte ens släppts. En till idol-deltagare är med på listan vilket är Amanda Fondell som tjänade 14 400 på sin idol-skiva samt singeln.
Infon kommer från Nyheter24s nya artikel som du kan läsa här, information från Skatteverket.
Källa: Nyheter24

Moa Lignell är med i Absolute Acoustic

Tracklist
01. First Aid Kit - The Lions Roar [5:08]
02. Moa Lignell - When I Held ya [3:29]
03. Laleh - Some Die Young [3:43]
04. Walk Off The Earth - Somebody I Used to Know [4:10]
05. Ed Sheeran - The a Team [3:44]
06. Lana Del Ray - Video Games [4:03]
07. Christina Perri - Jar of Hearts [4:06]
08. Tomas Andersson Wij Feat. Ane Brun - Romantiken [3:52]
09. Loreen - Sober (Acoustic) [3:34]
10. Amanda Fondell - True Colours [2:19]
11. Rebecca Ferguson - Nothings Real But Love [2:52]
12. Anna Ternheim And Dave Ferguson - The Longer The Waiting [3:51]
13. Ben Howard - Old Pine [5:29]
14. Veronica Maggio - Mitt Hjärta Blöder [3:18]
15. John de Sohn Feat. Andreas Moe - Long Time (Acoustic) [3:04]
16. Molly Sanden - Why am I Crying [3:02]
17. James Morrison - I Wont Let You go [3:43]
18. Katy Perry - The One That Got Away (Acoustic) [4:18]
19. Bruno Mars - Grenade (Acoustic) [4:10]
20. Takida - You Learn [3:21]


Moa Lignell med i Caroline Roosmarks kalender

Klicka här för att se Moa Lignell i Caroline Roosmarks kalender.
{Sida 14}
{Vi postar ingen print screen då hon gått ut med att kalenderns bilder inte får finnas någon annanstans}.
Dreadsen är borta - skjortan är borta - klänningen och handskarna är på, men det gör inte så mycket.
Klicka här för att köpa kalendern Årets kvinnor & Årets Män.
I Årets Kvinnor & Män 2013 blir 12 kända svenskar sedda på ett sätt som vi hoppas att du sent ska glömma. Vårt uppdrag är att förtrolla, förblända och få dig att för en stund glömma att du visste säkert vilka de var.

Från och med 2009 tillägnas kalenderprojektet Fryshuset och deras arbete med att bland annat förebygga och motverka gatu- och ungdomsvåldet. Detta år går 15 kronor per såld kalender till deras verksamhet ”Barn till ensamma mammor”. 

Läs mer på:    WWW.FRYSHUSET.SE,    BARNTILLENSAMMAMAMMOR 
och    WWW.BARNVAKTFRYSHUSET.SE

Upplev Södra Teatern Igen!

Den 15e December klockan 20:02 kommer P4 Live spela upp konserten som dem spelad in  den 19e Oktober, på Södra Teatern. För er som ej gjorde ett stopp på hennes turné har ni nu chans att uppleva det, eller ni som var med får uppleva igen!
KällaSverigesRadio

Dagens bild #54


Moa Lignell spelar på Hässleby Gård

Den 15 december spelar Moa Lignell på Hässleby Gård Centrum, klockan 14:00. Framträdandet pågår i 30 minuter.

"Jag får hänga med korv-tjejerna idag..."


Read Moa Lignell Daily in English.
Moa Lignell, 21 år, kommer från Alingsås och deltog i Idol 2011. Hennes genombrottslåt "When I Held Ya" har haft succeé med över en miljon views och sålde Guld, Platina och Platina x2. Debutskivan "Different Path" debuterade som #2 på Sverigetopplistan.

Just nu aktuell med hennes andra album "Ladies' Man".

Design gjord avAmanda.
RSS 2.0