Här ser du Rockbjörnen igen!


Moa Lignell gästade Rix morronzoo


ENDAST 18 ÅR MEN REDAN EN STJÄRNA

Efter tredjeplatsen i Idol förra året har 2012 blivit ett genombrotts år för talangfulla Moa Lignell. Spotlifes redaktör Anna Hansson träffar Moa för en pratstund på Scandic Anglais i Stockholm.

Detta året har varit händelserikt för 18-åriga Moa Lignell från Alingsås. Skivkontrakt med Universal och mängder av spelningar. Hon har precis fått en Rockbjörn för årets genombrott, och det är en glad, samlad, och lite mystisk tjej jag möter när jag ska börja intervjun.

 

Grattis till vinsten, och så den klassiska frågan – hur känns det?

- Grymt. Jag var så glad över att bara få vara nominerad och så vinner man. Sjukt.

Hon får ett brett leende över läpparna och säger att hon verkligen inte hade förväntat sig detta.

 

Varför tror du att folket röstade på just dig i denna kategori?

Hennes blick vandrar omkring i rummet när hon tänker efter innan hon svarar,

- Jag vet inte riktigt varför, men det måste väl vart att de tyckte jag hade kört på.

 

Vad är det som inspirerar dig när du skriver dina låtar?

- Det kan vara allt möjligt, som när jag skulle skriva min platta, då var det verkligen så här, nu ska jag skriva massa låtar till en platta och då går det inte att sitta och vänta på massa inspiration, utan man får hitta det på olika sätt. Det funkar för mig.

Hon säger att det gäller att hitta en känsla, och när man gör det så är det bara att fokusera på den.

 

För din kommande platta, har du haft något speciellt tema?

- Temat har varit att skriva från hjärtat och hoppas att det blir bra låtar, men jag har inget riktigt tema på den annars. Moaplattan är det, säger hon lite skämtsamt.

 

Moa har haft en väldigt händelserik sommar med många spelningar, men det är en som ligger henne varmast om hjärtat.

- Götaplatsen i Göteborg. Det var som en dröm som gick i uppfyllelse. Jag har tänkt på det och velat göra det så länge, och att sen få göra det är coolt. När jag  har varit och kollat på folk som spelat där så ser det ut att kännas helt underbart med Avenyn, och det var det. När jag själv stod där och 40 000 kollade så var det coolt.

 

Vad är planerna för hösten?

- Jag har några konserter som börjar i oktober. Det kanske blir några fler stopp än de, det vet man aldrig.

 

Moa fortsätter att bli intervjuad av andra medier, och den unga dreadlocks prydda tjejen från Alingsås kommer nog inte ha några problem med att få fler spelningar i höst om hon så vill.

Källa: Spotlife


Moa Lignell går en annan vägMed låtarna "When I held ya" och "Whatever they do" har Moa Lignell fortsatt att trollbinda publiken hon vann i Idol 2011. Rockbjörnen för Årets genombrott var ett kvitto på det, och för Tunigo berättar Moa om relationen till fansen.

Alina Devecerski, Norlie & KKV, Lizette & och Panetoz fick se sig slagna igår av singer/songwriter-undret från Alingsås. Moa Lignell vann Rockbjörnen för Årets genombrott och hyllades av Plura.

- Ascoolt. Jag fattar det inte. Att vinna i den här kategorin är jättesmickrande. Sedan 2012 började på har jag hållit på med något hela tiden och jag är bara tacksam, för jag har haft så kul.

Rockbjörnens vinnare röstas fram av folket, och det märks på Moas Facebook-sida att hon har många hängivna fans. Hon har en bra relation till dem och försöker alltid svara när de skriver frågor till henne. Vissa känner hon igen i verkligheten, och behöver inte fråga vad de heter när de kommer fram och vill ha en autograf.

- Det syns att de blir helt lyckliga att jag kommer ihåg deras namn. Det är kul, jag vet själv hur det är att beundra en artist.  I somras fick jag träffa min egen stora idol James Morrison på Rix Fm Festival. Han var jättetrevlig.

 

Beskriv ett typisk Moa Lignell-fan!

- Det finns de som nästan ser ut som att de har klätt ut sig till mig, med skjorta, mössa och dreads. Om jag ser att någon ansträngt sig lite extra på en signering, till exempel har ett stort fjäderörhänge som jag har haft, så kan jag säga “Snyggt örhänge!”. Men jag har äldre fans också, ibland kommer det fram män i 30-årsåldern som berömmer mig för min musik.

Förutom vinsten av Årets genombrott var Moa Lignell även nominerad för sin låt “When I held ya”. För drygt ett år sedan framförde den då 17-åriga Moa låten ensam med en gitarr för en lyrisk och chockad Idol-jury. “Du skriver ju hitlåtar! Du gömmer dig Alingsås och skiver killer hooks!” skrek Alexander Bard. Nu har egenskrivna “When I held ya” tagit henne hela vägen till att bli årets genombrott. Moa berättar att många av hennes fans också utstrålar en  ”jag kan själv”-attityd.

- Det känns bra om jag kan vara en förebild. Någonstans på vägen har jag märkt att det uppskattas att jag kör min egen väg.

Den 12 september kommer hennes debutalbum “Different path”, där hon arbetat med med bland andra Peter Morén från Peter, Bjorn and John och Lars Skoglund som jobbat med Lykke Li och Robyn.

- Jag tycker att skivan är jättebra. Jag har fått jobba med duktiga människor och det låter grymt. Ett speciellt sound, med mycket fokus på texten. Drömmen är att kunna leva på det här och kanske få lov att göra en till platta någon gång i mitt liv.

Källa: Tunigo.com


Moa Lignell tar emot sitt prisVideo av Cajsa-maria!

Rockbjörn Efterfesten

 

Daniel Paris om Moa Lignell

Vid 2:15 pratar Daniel Paris om Moa.

Video från rockbjörnen


Våra bilder från RockbjörnenHär är bilderna som jag fotade på Rockbjörnen, grym kväll och superstolt över Moa som kammade hem "Årets Genombrott". Det blev riktigt fruktansvärt nervöst när alla skrek till alla andra bidrag som spelades upp och man tänkte att, nä, hon vinner nog inte ändå, men så gjorde hon det, så grymt!
Hade det grymt roligt, kom dock dit senare än vanligt pga skit-tåg osv. Det var riktigt grymt att få träffa Moa bakom scenen, där dem hade spärrat av, men vi fick gå in dit ändå, så go! Fråga innan ni lånar någon bild.
Var ni där? Fick ni träffa Moa? Eller ni kanske kollade via webben, vad tyckte ni om hennes performance?

Moa Lignell: "Det känns faktiskt jävligt grymt!"

Moa Lignell kammade hem Rockbjörnen för "Årets nykomling" ikväll och släpper sitt debutalbum 12 september. Vi träffade den unga "Idol"-artisten för att prata .

 
 

Grattis, Moa! Hur känns det att ha vunnit sitt första musikpris, innan debutalbumet ens har släppts?
- Det känns faktiskt jävligt grymt och väldigt roligt.

Varför tror du att du fick flest röster?
- Jag vet inte, det svenska folket kanske tycker om vad jag gjort hittills och ser att jag verkligen försöker.

Var ska du ställa statyetten?
- Den ska stå på någon fin plats, kanske ensam på en hylla.

Du har gjort ett flertal spelningar under sommaren. Var det någon som stod ut och var särskilt minnesvärd?
- Jag var med i Rix FM Festival i Göteborg på Götaplatsen. Där har jag drömt om att uppträda jättelänge, så att få stå där och se ut över Avenyn var så jävla coolt.

Nu när du spelat där, vilken blir nästa scen du vill erövra?

- Det ska bli coolt att sjunga på Södra Teatern i Stockholm den 19 oktober.

Vad har du för planer för hösten?

- Efter att jag släppt skivan så kommer jag att göra några konserter i Stockholm, Göteborg, Malmö och kanske några fler städer. Det ska bli jättespännande. Jag hoppas att jag får fortsätta som jag gör nu och att skivan går bra.

Dina dreads är ju ett av dina främsta kännetecken. Hur och när bestämde du dig för att skaffa dem?
- Det var för två år sedan. Jag hade långt hår som jag inte visste vad jag skulle göra med och så har jag alltid tyckt att dreads varit snyggt. Så tänkte jag att jag inte vill vara 30 eller 40 år och göra dreads, utan jag kör nu.

Kommer du någonsin att våga ta bort dem, nu när du är känd som tjejen med dreadsen?
- Det kanske jag gör, men inte än så länge. De får sitta kvar ett tag till.


Namn: Moa Lignell
Ålder: 18 år
Bor: Alingsås
Gör: Artist och låtskrivare
Aktuell: Med debutalbumet Different Path, som släpps 12 september

Källa: Salongk.se

 
 

Plura tokhyllar nya popundret Moa

Spelade på Rockbjörnen – nu vill de spela igen

Från okänd Alingsåstjej – till publiksuccé. I går tog Moa Lignell emot publikens – och Pluras jubel på Rockbjörnen.

– Jag sa direkt att det här gör vi om, säger han.

För ett år sedan var Moa Lignell en okänd gymnasietjej som skrev låtar hemma på flickrummet.  

Sedan kom tredje platsen i "Idol 2011", albumsläpp och topplacering för den egna låten "When I held ya". I går vann 18-åringen en Rockbjörn för årets genombrott.

– Efter "Idol" har allt snurrat så fort. Det känns som att jag drömmer. Det är overkligt och ascoolt att jag har vunnit, säger hon till Nöjesbladet.

Under den stora galan sjöng Moa "Fulla för kärlekens skull" med Plura.

– Det var nervöst, men skitkul. Plura är asskön och snäll, riktigt go. Vi träffades första gången i förrgår och repade, det kändes skitbra.

Plura själv började spela med sitt Eldkvarn 1971, ett band som fortfarande gör succé. Och 61-åringen kunde knappt sluta hylla 18-åringen efter succén på Rockbjörnen i går.

– Hon sjunger fantastiskt bra och har en väldigt härlig röst. Det kändes fantastiskt när vi sjöng ihop, jag sa direkt att det här gör vi om och det tyckte hon också.

Den 12 september släpps Moas debutalbum ”Different Path” där hon bland andra jobbat med John Engelbert från Johnossi.

– Det är många i branschen som tycker att hon är jävligt bra och har spelat några av hennes singlar för mig.

När samarbetar ni igen?

– Kanske när Eldkvarn spelar i Alingsås, eller när vi gör nästa skiva. Jag gillar henne jättemycket

Hur långt kan hon gå?

– Hon kan gå jättelångt om hon fortsätter att köra sin grej och har tålamod.
Källa: Aftonbladet


Moa Lignell med sitt pris


Moa Lignell och de andra pristagarna med sina björnar!

Rockbjörnen Livebilder

Bilderna tillhör Aftonbladet.

Plura Jonsson & Moa Lignell


Moa Lignell är med i damernas värld

När vi snackade med Moa sa hennes pr-tjej Emilie att Moa var med i nya numret av "Damernas värld" och mycket riktigt, det var hon.

Ännu ett till grattis till
Moa som tog hem "årets genombrott"!


mitt första pris någonsin

 
 
 

Hon vann inte ”Idol”. Men en Rockbjörn för Årets genombrott kan kanske vara en liten tröst?

– Det känns helt overkligt, säger Moa Lignell, 18.

Hon kom trea i förra årets ”Idol”. Men redan på sin audition blev den egenskrivna låten  ”When I held ya” en viral hit – och i början av januari släpptes den som singel av skivbolaget Universal.

Sedan dess har hon släppt två låtar till och turnerat med Rix FM festival.

I konkurrens med Panetoz, Norlie & KKV, Aline Devercerski och Lizette & har hon röstats fram av Nöjesbladets läsare som Årets genombrott.

– Jag förväntade mig inte att vinna eftersom det var så många duktiga artister nominerade. Nu känns det skitroligt och ascoolt, säger Moa Lignell.

Och att det är en Rockbjörn känns minst sagt speciellt för henne.

– Det känns helt overkligt att vinna. Det här är mitt första pris någonsin, säger hon till Nöjesbladet.

[källa]


Moa Lignell vann årets genombrott!

(snabb bild på min kamera display, haha)


live från twitterSe rockbjörnen live!

Ni kan klicka er in på Aftonbladets hemsida om ni vill följa Rockbjörnen från soffan!
18:30 börjar röda mattan och 20:00 börjar galan.


Moa kan vinna..?

Moa spelar direkt efter årets genombrott presenterats ikväll. Kan det betyda att hon vinner? För planerar man verkligen in en "förlorare" direkt efter prisutdelningen? Vi håller tummarna!


Moa repar inför Rockbjörnen

LignellMoa @ instagram
 

loveappelgren @ instagram
 

themartinsandin @ instagram

Moa Lignell i RIX topp 6

Rösta på Moa Lignell i rix topp 6 klockan 6 hos RixFm här:
http://www.rixfm.se/rixtopp6klockan6

Tack till Erik för tipset!


Moa Lignell med i tidningen Plaza Kvinna

Bild får ej tas förens ni frågat vår fina läsare Johanna som tog bilden.**
 
Moa gjorde en intervju för tidningen Plaza Kvinna som du bl.a kan hitta på Press-stop eller Pressbyrån.

Flashback; Torn

Moa%20Lignell%20-%20Torn
 

Dagens bild #30


Ang. Rockbjörn-bloggning

En av oss ägare ska till Rockbjörnen. Så förmodligen kommer alla bilder osv på Torsdag, dagen efter Rockbjörnen. Men självklart så kommer vi twittra/blogga om Moa vann pris/priser eller inte. 
 
På vår Twitter(du kan "följa" den utan att vara medlem, bara gå in och kolla osv) www.twitter.com/moafans kommer vi att liveblogga under kvällen ifall täckningen är bra osv. Det blir inte så mycket livebloggning eftersom att jag inte kan blogga via mobilen så bra, och att Becky kanske missförstår mina sms under kvällen. Men dagen efter "tar vi igen" det som vi missat! Vi ska försöka printscreena tweetsen och lägga upp här i bloggen med.
 
Sjukt taggad på eventet och på att träffa fröken Lignell innan galan! Hoppas ni har överseende över vårt bloggande. :) Ska ni till Rockbjörnen galan?

Mix Topp 20

Moa Lignell är med som bubblare i Mix Topp 20, vilket betyder att hon kan komma in på riktiga listan.
För att rösta på Moa Lignell så mailar ni till madde@mixmegapol.se, skriv bara en liten hälsning och att ni vill lägga er röst på Moa Lignell - Whatever They Do.

Moa Lignell vs Jason Mraz

 
En person på soundcloud har gjort en remix av "I'm yours" med Jason Mraz och Moas When I held ya. Vad tycker ni?

Moa Lignell klar för Gävle

Fina Moa kommer att spela i Gävle den 20/10 i Gävles konserthus.

Ny design!

Bytte ut lite färger,header och bakgrund osv. Kände för att använda de nya bilderna till den kommande skivan osv.
Hoppas den duger! Bilderna i headern är fotograferade av Jonas Linell och vår profilbild är fotograferad av Ia Wik!
Följ vår blogg med Bloglovin.

Dagens Bild #29


The making of Different Path Part 3

Live Your Life.
Blogg.se har problem med designer för olika bloggar i google chrome just nu, därför ser vår layaout konstig ut.

The making of Different Path Part 2

Anything Is Enough.

I studion med Moa Lignell

Hon blev trea i senaste Idol men vann tv-tittarnas hjärta. 12 september albumdebuterar Moa Lignell med Different Path och GAFFAs läsare har fått en exklusiv titt bakom albumets kulisser.

I den här making of-videon ser vi Moa Lignell jamma och spela in tillsammans med Peter Morén från Peter Bjorn and John och med Lars Skoglund, som sedan tidigare har trummat för Lykke Li och Markus Krunegård. Medverkar gör även producenten Tobias Fröberg. Det är också i hans studio i Viklau mitt på Gotland, som Different Path spelades in.

 


GaffaTV - Making of Anything Is Enough on MUZU.TV.

Rix FM Festival - Sammanfattning

Jönköping, A6 Center.
Läs mer om stoppet i Jönköping här.
Se Moa Lignell signera i Jönköping här.
Se Rix Fm's bilder på Moa Lignell här.
Se Moa Lignell framför Live Your Life i Jönköping här.
«Visa Helskärm»
Fotograf: Festivalphoto.net


Fotograf: Rix fm

Stockholm, Kungsträdgården.
Se Moa Lignell träffa James Morrison här.
Se Moa Lignell signera i Stockholm här.
Se videos från Stockholm här.
Se Rix fm's officiella bilder här.
Se Moa Lignell backstage här.


Fotograf: Elin.

Helsingborg, Ångfärjan.
Se Moas signering här.
Se Moa repa här.
Se RIX FM's bilder från dagen här.
Se publikens live bilder/videos här.
Se Festivalphotos bilder här.
Se Moa backstage här.
 

Fotograf: Rix fm
 
Malmö, Stortorget.
Se Moa backstage här: Bild ett, bild två.
Se bilder ifrån Moas signering här.
Se bilder från spelningen här.
Se videos från spelningen här.
Se Mathildas bilder här.

Fotograf: Mathilda Stenborg

Göteborg, Götaplatsen.
Se våra bilder från signeringen här.
Se RIXFM's bilder från festivalen här.
Se våra livebilder här.
Se hela framträdandet live här.
Se Moa sjunga live i Göteborg här.
Se Nathalies avslutningsvideo här.
Se Nathalies bilder här.
Fotograf: Evelina.

Rix FM Festival - Göteborg, Hela framträdandet

Videon filmad av Nathalie, tillhör MLD. Om ni vill låna videon så får ni fråga i kommentarsfältet här eller på youtube.

Rix FM Festival - Göteborg, RIXFM's bilder

Rix fm's bilder. Lite roligt, bilden på moa och en tjej i rosa tröja är ju Becky!:)

sista dagen att rösta på Rockbjörnen

Imorgon är det den sista dagen att rösta på Moa på Rockbjörnen. Om alla ni läsare skulle rösta idag (om ni inte redan har gjort det) och imorgon skulle vi få in över flera hundra röster. Så in och rösta en sista gång är ni snälla! 

dagens bild #28


Rix FM Festival - Göteborg, Nathalies bilder

Bilderna får ej tas förens ni frågat Nathalie Salomonsson.

Moa lignell på resturang

julianicoline @ instagram
hannasofiaaa @ instagram
http://hannaastjernlof.devote.se

Läsarbilder #6


Vi fick en söt bild av Elsa. Tack!

Rix FM Festival - Göteborg, Avslutet

 
Filmat av Nathalie Salomonsson, tillhör MLD.

Moa lignell i Newz#8


Moa gjorde en intervju för tidningen Newz.

Rix FM Festival - Göteborg, Live Videos


Fråga innan ni tar videosarna så är ni snälla. :)

Rix FM Festival - Göteborg, Live MLD's bilder

Inga bilder får tas innan ni frågat oss.

Moa sjöng tre låtar, When I Held ya, Live Your Life och den nya singeln Whatever They Do!

En lite gullig sak


Rix fm var ju i Götlaborg idag, och som ni läste innan var Becky där och sa att hon äger denna bloggen med mig. Då sa Moa "Åh, vad kul! Jag läser den!". Jättesött!

Senare, min vän Nathalie, som jag lärde känna genom Moas musik faktiskt, pratade lite med Moa och innan Moa skulle gå iväg och fotade Moa när hon posade lite snyggt, så sa hon "Lägg upp bilderna i bloggen också!", för Nathalie hade nämnt lite innan att hon brukade tjöta med mig.
Alltså, världens goaste! Roligt att du är så idiotiskt underbar.
Och bilderna dem ska upp, Nathaley fick väldigt bra bilder med en redig systemkamera.
Om ni också var där och vill att bilderna ska synas i bloggen så är det bara att maila in dem till oss, skriv gärna ditt namn blogg/instagram osv med så vi vet vem vi ska länka! Ni kan självklart skicka in anonymt med:).

Vi ses på Rockbjörnen Moa!
Ett tillägg: Ny design kommer faktiskt att komma rätt snart, den blir typ vit svart röd och liiiiiiite vitturkos.

Rix FM Festival - Malmö, Mathildas bilder

 
Fina Mathilda skickade in bilderna hon tog igår på Moa Lignell!
Innan ni använder bilderna måste ni fråga Mathildalinneaa på Instagram!

Rix FM Festival - Göteborg, backstage


Iawik@instagram

Rix FM Festival - Göteborg, Signering MLD's bilder

Becky, den ena ägaren av denna bloggen är på Rix Fm Festivalen i Göteborg idag!
Hon var precis fram till Moa på signeringen och sa "Jag äger Daily bloggen med Amanda!", då svarade Moa
"Jaha, åh vad kul! Jag läser den!".
Inga bilder från inlägget får tas innan ni frågat och fått ett ja :)
Är du med på bilderna utan vilja? Maila oss så tar vi bort bilden direkt!

Rix FM Festival - Göteborg, Signering

popdrommen @ instagram

Rix FM Festival - Göteborg, Soundcheck

popdrommen @ instagram

Rix FM Festival - Malmö, Signering

Mathildastenbor @twitter

http://myheartisfreakingout.tumblr.com
annastrandgarden @ instagram

emelienenonen @ instagram
 

Lite info om Rockbjörnen live

Rockbjörnen galan sker alltså den 29e augusti, insläppet börjar 18:00 och galan börjar 20:00. Galan slutar 22:00, därefter blir det efterfest på Tyrol. Inträdet kostar 199 kr, men hinner ni komma in innan 18:00 så betalar ni bara 99 kr. Alla som uppträder är; Dead by April, Pantetoz, Icona Pop, Alina Devecerski och Moa Lignell.

Vi står på gästlistan och kommer att live-twittra(på @moafans) under kvällen! Vi kommer såklart ladda upp alla bilder här efteråt, men om ni vill se bilderna under kvällen så kommer dem landa på vår Twitter! 

Glöm verkligen inte att rösta på Moa i rockbjörnen, VARJE DAG

Rix FM Festival - Malmö, backstage med popdrömmen


Rix FM Festival - Malmö, Live

matildaanagrius @ instagram
Mathilda stenborg @ twitter
ewelew @ instagram
neaekenberg @ instagram

Rix FM Festival - Malmö, backstage

Iawik @ instagram

instagram

 
 
 
två nya bilder från Moas instagram!

Moa Lignell om betyg och skolan

Tack Astrid(hör av dig ifall vi skall länka någon blogg) som skickade in denna bild till vår mail. Spring till närmaste affär och köpa senaste nummret av FRIDA nu!

Dagens Bild #27


Mix Online Top 40

...

2
Whatever They Do
Moa Lignell
 

12,00 kr

 

...

 
 
 
KällaMixmegapol

DigiListan 2012-08-12

PLAC.ARTISTTITELVECKOR 
1
(41)
Darin Nobody Knows  19  
2
(2)
Alina Devecerski Flytta På Dej  15  
3
(Ny)
Moa Lignell Whatever They Do  1  
4
(3)
Ivi Adamou La La Love 
Källa: Sverigesradio

Pinsamt ögonblick

Bild av charmtrolll på instagram.

Different Path Skivomslag


dagens bild #26


Moa 3:a På Digilistan

Moa kom in på tredje plats på digilistan med "Whatever They Do". Här kan ni se resten utav listan!
 

Låtarna som portas på X factors audition

Idolen Moa Lignell med på "svarta listan".

 

I höst drar talangshowen "X factor" igång men det är redan dags för Sveriges nästa potentiella stjärnor att ladda inför den krävande audition som väntar. Men produktionen har valt att hjälpa de sökande en bit på traven - eller kanske mest rädda sig själv från succéplågorna.

På programmets officiella Facebooksida upplyser man om vilka låtar man helst ser att de sökande hoppar över. Bland annat är den före detta idol Moa Lignells guldsäljande singel "When I held ya" med på den svarta listan.

– Du är allt
- Guldet blev till sand
- Himlen runt hörnet
- Hero
- Öppna din dörr
- I will always love you
- Halleujah
- Can you feel the love tonight
- Sommartider
- Sommaren är kort
- When i held ya
- Fix you
- Kärleksvisan
- Musikalsånger
- Schlagers
- Kärleksvisan

Inga Adele-låtar

Produktionen uppmanar även sina sökande att vara sparsam med hits signerade stjärnskottet Adele - som kammade hem pris i sex kategorier under natten Grammygala.
Källa: Nyheter24


Moa lignell spelar på rockbjörnen

Det är nu bestämt att Moa Lignell kommer att vara en av live-artisterna på Rockbjörnen galan!
Om du vill läsa mer om vad galan kostar, vart den är och hur du tar dig dit så kan du läsa det här.


Köp dina biljetter till Malmö!

Köp
För att köpa biljetter till konserten i Malmö klickar du ovan på "köp biljett". Hon spelar i Malmö 27/10, konserten ligger i/på Palladium.

".... och så träffar vi Moa Lignell"

Moa Lignell. Foto: P3 Star

I P3 Stars den här veckan hör du också hur det lät när vår reporter Niklas Folkeson i våras träffade 17-åriga Moa Lignell som knep bronsmedaljen i den sista upplagan av Idol, men det hindrade inte skivbolagen att jaga efter hennes signatur. Under våren har hon varit i Kanada för att spela in musikvideon till hennes stora hit When I Held Ya.Niklas undrar bland annat hur det har gått med tenniskarriären nu när hennes musikintresse blivit hennes arbete.

Källa: Sverigesradio


Beställ biljett till Stockholm

Köp
Nu kan du beställa biljetter till Stockholmsgigget med Moa Lignell som sker Fredagen den 19:e ovan på "Köp Biljett" knappen. Så här gör du, Klicka på Köp Biljett knappen ovan > Köp > Välj platser > Gå vidare > och följ stegen därefter. Biljetterna kostar 260 kr styck,oavsett om du sitter längst fram eller längst bak. Se hela Moas turneplan här.
 

Tacka ja på Facebook

Nu har Moa lagt upp evenemang på Facebook för de tre datum som släppts.
Här kan du tacka ja till Malmö.
Här kan du tacka ja till Stockholm.
Här kan du tacka ja till Göteborg.
Glöm inte heller att biljetterna för Göteborgs konserten redan nu har släppts, du kan beställa biljetter till Göteborg här!
Glöm inte att rösta på Moa Lignell i Rockbjörnen VARJE DAG, du kan även rösta i dina kompisars eller föräldrars namn (med tillåtelse). Av kommentarerna under formuläret ser det ut som att Lizette& är väldigt popurlär, så Moa behöver alla röster hon kan få! Be era vänner att rösta!

Önska låtar

Nu tycker vi det är dags att få radion att börja spela den nya singeln, så här kommer lite snabblänkar till sidor där ni kan önska Moas nya låt Whatever they do! Ju mer hon spelas - desto fler gigg blir det = Guld för fansen!
 
Här kan du önska hos RIX FM. När ni väljer en sändingsperson, så finns det även Facebook-sida för personen åt höger sida. Klickar du dig in där kan du även önska låten på Facebook i loggen!
Här kan du önska hos NRJ. (Du behöver bara fylla i namn och email).
Här kan du önska hos Martin Björk på The Voice.
Här kan du önska hos Jakob Öqvist på The Voice.
Här kan du önska hos Lugna Favoriter.

Nytt releasedatum

Different Path har nytt releasedatum, en vecka tidigare 12/9!
Detta är spårlistan för skivan:
Whatever They Do
Anything Is Enough
Calling
You Had It All
Since The Day
Live Your Life
Had To Fight
Walking Down
Home Tonight
Last Guitar
When I Held Ya (bonus track)

"Moa Lignell på turné"

Moa Lignell kommer snart att släppa turnédatum, men tre har redan släppts. Ni kan nu boka in att Moa Lignell spelar i Stockholm den 19/10 på Södra Teatern. I Malmö 27/10 på Palladium och i Göteborg 18/10 i Trädgår'n. Du kommer på Onsdag kunna boka din biljett till bla. Göteborgs gigget här, av Göteborg att säga verkar det som att biljettpriserna ligger på 250-300.

För att se mer turné datum, klicka här.


Alanya 2012

"Ja det var Alanya 2012"
bilden är från Moas instagram där hon heter LignellMoa !

Dagens Bild #25

Satt och pillade med lite färger i Photoshop, så då passade jag på att redigera bilden ovan med!

Beskriv Different Path med tre ord

Följ Moa Lignell Daily på Twitter här, eller Moas A&R guy på Twitter här.
 

Rockbjörnen galan

För er som tänkte gå på Rockbjörnen galan den 29e Augusti, där de flesta nominerade kommer vara, några kommer spela, några ta emot pris, så kommer lite information här.

Eventet sker på Gröna Lund, Insläppet är mellan 19:00 och 20.30. Festen börjar 20:00 och slutar 22:00.
Kostnaden för att gå på eventet är ynka 200-lappen!

Det är fortfarande oklart om Moa kommer vara där och spela, självfallet blir hon inbjuden som nominerad, men det är inte alla artister som kan/vill tacka ja. Så vi får hålla utkik! HÄR kan du tacka ja till eventet och läsa mer på Facebook.

Rockbjörnen

 
Man kan rösta på Moa på årets genombrott och årets svenskalåt. Man kan rösta varje dag tills 22 augusti! Länken hittar ni här.

Rockbjörnens röstning börjar 10.00

Idag kommer vi kunna börja rösta på Moa Lignell i Rockbjörnen, röstningen börjar klockan 10.00 idag och kommer enligt Aftonbladet ske på DENNA LÄNK. Annars lär ni hitta länken på Aftonbladet!
Vi vet ännu ej hur upplägget ser ut, hur månger man kan rösta, varje dag, en gång, fler gånger per dag. Men det visar sig senare.

Pride Stockholm 2012

Foto: Tintinsthlm
 
Här kan du se Moa framföra Live your life, Whatever they do och den nya låten Calling som Filippa filmade på Pride!

Moa Lignell chans på Rockbjörnen

"En annan spännande kamp är den mellan Moa LignellAlina Devecerski och Panetoz som nominerats i kategorierna Årets genombrott och Årets svenska låt."
 
Moa Lignell har alltså chansen att vinna BÅDE Genombrott OCH Svenska låt! Sjukt! Vi lyckades ju, allt tjat var inte för ingenting! Nu MÅSTE ni verkligen rösta när formuläret för att rösta kommer ut, det vore så gaaalet fett om hon iaf kunde få ta hem EN av kategorierna! Svenska låt blir svårast - då utmanar vi självaste Loreen, men Genombrott borde vi kunna ta hem!

Pride Stockholm 2012

Ifall ni var på Pride, filmade, fotade, osv. Så feel free att skicka in bilder till oss! Vi länkar såklart er.
Vi hoppas på en video på den nya låten "Calling" som hon framförde ikväll.
 
Hon spelade Live your life och Whatever they do, måste nästan vara skönt att för en gångs skull inte spela When I Held Ya? Nog för att den är bäst, men det kan inte vara roligt att gång på gång få spela samma låt, så grymt att hon fick köra tre nya istället!

Whatever They Do Gifs

Tänkte visa lite gifs jag gjort ur Whatever They Do videon, bara för skoj liksom! Dom är egentligen till min TUMBLR, men tänkte att jag lika gärna kunde ladda upp här. Vilken är er favorit? Credda bloggen ifall ni tar gifsen. På söndag avslöjar vi ifall Moa blev en av de final-nominerade till Rockbjörnen!

Pride 2012 Instagram

thelandofstories
my
xdieromantic
filippanasenius
stockholmpride
Uppdaterar inlägget eftersom med fler instagram bilder!

Whatever They Do Musik Video


Sista dagen att nominera Rockbjörn!


Sista dagen att nominera Moa till rockbjörnen! Ifall ALLA våra läsare röstade idag, så skulle vi få in över 100+ nomineringar på bara en dag. Så snälla, ALLA NOMINERAR NU!
Klicka här för att nominera Moa till Rockbjörnen, Nominera moa till Kvinnliga artist, genombrott. Låten when I held ya till årets svenska låt. KÖTTA!

Whatever They Do på Spotify!


Stockholm pride


För er som tänkte se Moa Lignell på Pride i Stockholm dessa dagar så ska ni veta att Moa uppträder med "When I Held Ya" kvart över sju på Fredag! Glöm inte att det (tyvärr) är 18års gräns där och ni som åker dit Det är ingen åldergräns, men är du under 15 måste du ta med dina föräldrar, blandade ihop infon med förra året, då hade dem åldersgräns! ha det riktigt skoj! Ta gärna bilder eller videos, ni får gärna skicka det till oss!
 
 

Whatever They Do etta på ITunes!


Whatever They Do Premiär visas på aftonbladet


Read Moa Lignell Daily in English.
Moa Lignell, 21 år, kommer från Alingsås och deltog i Idol 2011. Hennes genombrottslåt "When I Held Ya" har haft succeé med över en miljon views och sålde Guld, Platina och Platina x2. Debutskivan "Different Path" debuterade som #2 på Sverigetopplistan.

Just nu aktuell med hennes andra album "Ladies' Man".

Design gjord avAmanda.
RSS 2.0