Skövde Nyheter: "Jag är lika nervös som de är"

 

 

 

Låtskrivaren Moa inspirerade ungdomar med artistdrömmar

 "Var alltid dig själv, tro helhjärtat på dina förmågor och våga ta plats" – det var några av de råd som sångerskan Moa Lignell gav under årets artistkollo.
 

Skaras artistkollo 2016 har pågått i tre veckor under sommaren. Ungdomar mellan 13 till 17 år, från hela landet, har tagit sig till Music Factory, för att jobba på både sina sång- och dansinsatser. Nu är sista gruppen inne på sin vecka. Bland dem deltagarna finns 13-åriga Elsa Cronan och 14-åriga Alva Lindberg.

— Det är jätteroligt att få vara här och så härligt att få hänga med folk som gillar samma sak. Jag känner verkligen att jag kan vara mig själv då, menar Alva.

 

Men nervositeten steg en aning under onsdagskvällen, när de fick reda på att gästartisten som skulle komma nästa dag och bedöma deras auditions inför lördagens uppträdande var Moa Lignell.

— Det känns ganska nervöst att få framföra sina låtar inför henne, men jag tror samtidigt att det blir kul, förklarar 14-åringen.

— Vi känner att vi definitivt vill göra vårt bästa när hon ska stå och kolla på oss, tillägger Elsa.

Kan lätt relatera

Även Moa själv ansåg att det var spännande att få besöka artistkollot:

— Det är första gången jag är här, men jag har fått en fin rundtur och allting känns nice. Det är skitkul att det händer en sådan här inriktad grej i en så pass liten stad som Skara.

Det är inte det första musikaliska kollot som 22-åringen fått äran att gästa. I två andra städer har hon varit på Popkollo, som endast vänder sig till tjejer, för att coacha dem.

— Jag känner igen mig jättemycket när jag träffar ungdomar som vill slå igenom med sin musik. Jag har själv varit i deras skor och egentligen tycker jag inte att skillnaden är så stor. Jag är lika nervös som de är här när jag ska spela på en stor scen inför tusen människor, avslöjar hon.

Testar sig fram

Mycket har hänt i Moas liv sedan hon kammade hem tredje platsen i Idol för fem år sedan. Hon har blivit många erfarenheter rikare och släppt två album samt ett antal singlar bland annat.

— Jag var i en bubbla när jag var med i Idol, men det var när jag kom ur den som jag hittade mig själv som artist. Då var då – när jag mötte verkligheten – som jag fick kämpa på riktigt och visa att jag var här för att stanna. Därefter har jag fått arbeta med helt fantastiska människor, berättar Moa.

Nu senast var hon på turné med Melissa Horn, som hon även skapat en låt åt, och i sommar är det strögig på festivaler som står på schemat.

— Dessutom gör jag filmmusik och skriver mycket åt andra för tillfället. Det är något av det roligaste jag vet. Jag och Melissa har pratat om att producera mer musik ihop men samtidigt tar vi det som det kommer. Jag testar mig fortfarande fram och ser vad jag gillar, förklarar hon.

 

 

Missa inte heller filmerna där vi bjuder på några smakprov från när ungdomarna uppträde inför Moa och deras kolloledare samt när Moa både berättar om sina låtskrivningsprocesser och sjunger för deltagarna.

Källa: SkovdeNyheter 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Read Moa Lignell Daily in English.
Moa Lignell, 21 år, kommer från Alingsås och deltog i Idol 2011. Hennes genombrottslåt "When I Held Ya" har haft succeé med över en miljon views och sålde Guld, Platina och Platina x2. Debutskivan "Different Path" debuterade som #2 på Sverigetopplistan.

Just nu aktuell med hennes andra album "Ladies' Man".

Design gjord avAmanda.
RSS 2.0