"Kjell och Emil står för underhållningen ikväll"


"Kjell gör sig i ordning inför kvällens föreställning #Stadsteatern #Danton"


Moa Lignell live på södran

Får inte publiceras någon annanstans utan vårt samtycke. Nathalie står för det tekniska, tack till er som bidrog med videos. För bästa "upplevelse" av filmen klicka på fullskärm och pausa filmen för laddning en liten stund om den hackar, med tanke på filmens längd.

the Best Of Sweden 2012

 
Läs artikeln närmare nedan.
 
 
 

"Killer-teamet gör Småland till helgen.."


"Pizza's on me tonight!" Tönt...."


"Moa kombinerar gymnasiet med musikkarriär"

 
Nu kommer ni som ej kunde/fick AllaStudier tidningen att bli glada, hela intervjun har publicerats online!

18-åriga Moa Lignell blev känd över en natt när hon var med i Idol. Det förändrade hennes vardag markant. För Alla Studier berättar hon om kombinationen gymnasieelev och kändis.

Den skönsjungande och charmiga 18-åringen Moa Lignell blev känd över en natt när hon var med i Idol. Det förändrade hennes vardag markant. Nu varvar hon sina gymnasiestudier hemma i Alingsås med inspelningar och koncerter och i september släppte hon sitt debutalbum Different Path.

Vem inspireras du av och varför?

– Jag har inte någon speciell person som förebild utan blir istället inspirerad av en exempelvis viss låt eller en bra spelning. Jag ser det bra i något och tar till mig av det.

Hur vill du förändra världen?

– Jag vet inte om jag kommer kunna förändra världen, men förhoppningsvis kanske jag kan hjälpa olika människor med mina sånger.

Hur funkar det att ha en karriär och gå i gymnasiet samtidigt?

– Jag har inte lika höga krav på mig själv inom skolan som jag hade förut, nu är det musiken som är i fokus. Men samtidigt är det så otroligt skönt att komma tillbaka till gymnasiet och bara vara privata Moa som går i skolan och har lektioner som alla andra.

Hur ser dina skolkamrater på dig nu när du är kändis?

– Jag kan inte säga att det är precis så som det var förut, innan Idol. Ibland kan jag önska att både de andra eleverna och lärarna var lite mer chill med det. De är ju bara glada för min skull men ibland vill jag bara inte prata om min framtid eller om karriären. Jag vill prata om annat, sådant som man hade pratat om innan jag blev känd.

Känner du ett ansvar nu när du är en förebild för många unga?

– Jag vet att många blir påverkade och jag kan inte annat än att bara vara mig själv. Ansvaret jag känner är att fortsätta vara det, att inspirera andra att vara sig själva.

När, och varför, grät du senast?

– Jag gråter bara när jag ser på filmer där livet liksom rinner iväg och bara försvinner, typ filmen Klick. Då sprutar tårarna.

Har du någon gång tvivlat på dig själv?

– Ja, men det var under en enda kväll, sedan gick det över. Det var när jag sjöng på QX-galan förra vintern. Jag var så sjukt nervös och det var mitt första riktigt stora uppträdande efter Idol. Istället för att vara en i tävlingen, i tryggheten som fanns där, var jag artisten Moa Lignell. När jag satt med de andra artisterna i greenroom började jag tvivla och undrade vad jag gjorde där, om jag verkligen var en artist. Men det gick bra, och dagen efter hade den känslan släppt.

Är du fortfarande nervös inför spelningar?

– Jag kommer alltid vilja vara nervös det är nervositeten som ger pirret i magen inför spelningen. Jag älskar adrenalinkicken jag får av att gå in på scenen.

Men du känns så trygg och säker på scen...

– Jag har alltid sjungit live, på caféer och på gatan. Det har liksom alltid varit jag, min gitarr och live. Jag vill behålla det soundet, och de flesta av låtarna påDifferent Path är inspelade i bara en tagning.

Om du fick leva om ditt liv fram tills nu, vad hade du då gjort annorlunda?

– När jag var liten ville jag bli tennisproffs, jag spelade mycket då. Jag hade nog spelat mer tennis, och fiskat mycket. Det gillar jag.


Moa Lignells Cover Av "In This Heart"

 

Teaser...

Teaser - Moa Lignell Live Södran 2012 from Nathaile on Vimeo.

Vad vi håller på med just nu dårå,hehe. Hela konserten läggs upp då Nathalie meckat klart med den! Tack till alla som bidrog med videos.

Moa Lignell kör lite pingis

Hittade ett osett klipp som laddades upp i sommras! 

"Universalmusic"


Moa Lignell med i AllaStudier

Tack till Mathilda Stenborg för bilderna.
 
Moa är omslagstjej i tidningen AllaStudier som är en tidning för alla ni som går i nian!

Fullsatt i Albert Hall

Trettondagsafton i Albert Hall i Långared blev en finstämd konsertupplevelse. På scen stod bland andra Moa Lignell och hennes kompgitarrist Anders Pettersson. 

Det var fullsatt och god stämning i Albert Hall på lördagskvällen. I konserten, som var uppdelad i tre akter, fanns det något för alla och bland dem som AT pratade med innan var det uppenbart att Anders Ekborg, Moa Lignell och JTR alla hade sina fans i publiken.

Trion JTR serverade egenskriven popmusik med stämsång. Låtarna kändes genomarbetade och bäst var "Touchdown".
Bröderna följdes av Moa Lignell vars starka röst imponerade.
Det gjorde även musikalartisten Anders Ekborg som fick avsluta kvällen.

Efter trettondagsaftonkonserten, som var den tolfte i ordningen, fanns det möjlighet att mingla och ta för sig av tilltugg.
 
Källa: Alingsås Tidning

DigiListan Topp 60 - 2012

1. Loreen - Euphoria
2. Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego
3. Gotye Feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
4. Laleh - Some Die Young
5. Panetoz - Dansa Pausa
6. Petra Marklund - Händerna Mot Himlen
7. Stiftelsen - Vart Jag Än Går
8. Moa Lignell - When I Held Ya
9. Alina Devecerski - Flytta På Dej
10. Danny Saucedo - Amazing
 
Se hela listan(60 låtar) här hos SverigesRadio.

Moa Lignells When I Held Ya är den åttonde mest nedladdade låten under hela 2012. Över Swedish House Mafia, Avicii och Agnes samt massor av andra stora namn. Grattis!

"Mormor är för skön. "Men Moa.. Det kommer ju vara oktober hela året för oss nu" Ja mormor. Det kommer det."


"Nu taggar vi en dag i Göteborg!"


Read Moa Lignell Daily in English.
Moa Lignell, 21 år, kommer från Alingsås och deltog i Idol 2011. Hennes genombrottslåt "When I Held Ya" har haft succeé med över en miljon views och sålde Guld, Platina och Platina x2. Debutskivan "Different Path" debuterade som #2 på Sverigetopplistan.

Just nu aktuell med hennes andra album "Ladies' Man".

Design gjord avAmanda.
RSS 2.0